Siirry pääsisältöön

Lasten päivystys, Uusi lastensairaala

Asiasanat:
  • lasten päivystys
  • Uusi lastensairaala
  • lastenkirurgia

Uuden lastensairaalan päivystyksessä hoidamme alle 16-vuotiaiden äkilliset sairaudet ja vammat sekä mielenterveyteen liittyvät ongelmat, jotka vaativat kiireellistä hoitoa.

Lasten päivystys

Otattehan yhteyttä omalle terveysasemalle arkisin klo 8–16 ja muina aikoina Päivystysapuun p. 116117 (0 €) ennen päivystykseen hakeutumista.

Hätätapauksissa (esim. vaikea hengenahdistus, iso vuotava haava tai kouristava lapsi) soitetaan hätänumeroon 112. Ensihoitajat arvioivat hoidontarpeen ja kuljettavat potilaan oikeaan hoitopaikkaan.

Yhteispäivystys

Jos lapsesi sairastuu äkillisesti, hänen ensisijainen hoitopaikkansa on arkisin klo 8–16 oma terveysasema. Uuden lastensairaalan yhteispäivystys palvelee arkisin klo 16–22 sekä viikonloppuisin ja pyhinä klo 8–22.  

Yhteispäivystyksissä hoidetaan vain kiireellistä hoitoa vaativat potilaat, joiden hoito ei voi odottaa oman terveysaseman avautumista. Kello 22 jälkeen hoidamme vain vakavasti sairastuneet potilaat, joiden hoito ei voi odottaa aamuun.

Erikoissairaanhoidon potilaat

Erikoissairaanhoidon osalta palvelemme ympäri vuorokauden laajasti koko Uudenmaan aluetta. Erikoissairaanhoidon päivystyspoliklinikalle lapsi tarvitsee lääkärin lähetteen. Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa meille voi tulla asuinpaikasta riippumatta ympäri vuorokauden.

Arvioimme aina hoidon tarpeen ja kiireellisyyden

Arvioimme päivystyspoliklinikalla aina ensin hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Sen perusteella lapsesi ohjataan sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle tai ottamaan yhteyttä omalle terveysasemalle, jos kiireellisen hoidon perusteet eivät täyty. Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä, ei tulojärjestyksessä. Sen vuoksi sinun jälkeesi tullut potilas saattaa päästä hoitoon ennen sinua.Lasten oirenavigaattori

Lastentalo.fi-sivustolta Lasten oirenavigaattorista saat tietoa kuumeen, yskän, nuhan, korvakivun tai lievän hengitysvaikeuden hoidosta. 

Lasten oirenavigaattori (Lastentalo.fi)

Päivystyskäynnin arvioitu kesto

 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.