Siirry pääsisältöön

Lasten päivystys, Uusi lastensairaala

Asiasanat:
  • lasten päivystys
  • Uusi lastensairaala
  • lastenkirurgia

Uuden lastensairaalan päivystyksessä hoidamme alle 16-vuotiaiden äkilliset sairaudet ja vammat sekä mielenterveyteen liittyvät ongelmat, jotka vaativat kiireellistä hoitoa.

Lasten päivystys

Otattehan yhteyttä omalle terveysasemalle arkisin klo 8–16 ja muina aikoina Päivystysapuun p. 116117 (0 €) ennen päivystykseen hakeutumista.

Hätätapauksissa (esim. vaikea hengenahdistus, iso vuotava haava tai kouristava lapsi) soitetaan hätänumeroon 112. Ensihoitajat arvioivat hoidontarpeen ja kuljettavat potilaan oikeaan hoitopaikkaan.

Yhteispäivystys

Jos lapsesi sairastuu äkillisesti, hänen ensisijainen hoitopaikkansa on arkisin klo 8–16 oma terveysasema. Uuden lastensairaalan yhteispäivystys palvelee arkisin klo 16–22 sekä viikonloppuisin ja pyhinä klo 8–22. 

Erikoissairaanhoidon potilaat

Erikoissairaanhoidon osalta palvelemme ympäri vuorokauden laajasti koko Uudenmaan aluetta. Erikoissairaanhoidon päivystyspoliklinikalle lapsi tarvitsee lääkärin lähetteen. Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa meille voi tulla asuinpaikasta riippumatta ympäri vuorokauden.


Lasten oirenavigaattori

Lastentalo.fi-sivustolta Lasten oirenavigaattorista saat tietoa kuumeen, yskän, nuhan, korvakivun tai lievän hengitysvaikeuden hoidosta. 

Lasten oirenavigaattori (Lastentalo.fi)

Päivystyskäynnin arvioitu kesto

Sairaalan päivystyspoliklinikalla arvioidaan aina ensin hoidon tarve ja kiireellisyys. Sen perusteella sinut ohjataan sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle. Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä, ei tulojärjestyksessä. Sen vuoksi sinun jälkeesi tullut potilas saattaa päästä hoitoon ennen sinua.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.