Siirry pääsisältöön

Lasten urologia

Asiasanat:
  • lasten urologia

Lasten urologinen toiminta on HUSissa keskittynyt Uuteen lastensairaalaan.  

Lasten urologia

Lasten urologiassa tutkimme ja hoidamme synnynnäisiä virtsa- ja sukupuolielinten rakennepoikkeavuuksia, virtsa- ja sukupuolielinten kasvaimia, vammoja, vaikeita tulehduksia ja muita kirurgisia vaivoja. Lisäksi hoidamme virtsa- ja sukupuolielinten toiminnan häiriöitä, etenkin neurologisten sairauksien, kuten synnynnäisten selkäytimen rakennepoikkeavuuksien yhteydessä. Joissakin tapauksissa hoidamme myös toimintahäiriöitä, kuten kastelua, jota esiintyy myös perusterveillä lapsilla. 

Hoidamme potilaita, joilla on jo sikiöseulonnoissa todettu virtsateiden poikkeavuuksia, esimerkiksi vesimunuainen, sekä potilaita, joilla on sukupuolielinten rakennepoikkeavuus esimerkiksi peniksen alahalkio tai laskeutumaton kives. 

Vaativimpia potilasryhmiämme lasten urologiassa ovat mm. munuaisten, rakon ja siittimen synnynnäiset epämuodostumat, sukupuolen kehityksen häiriöt, synnynnäisiin selkäytimen vammoihin liittyvät virtsateiden neurogeeniset toimintahäiriöt ja kasvainten leikkaukset. 

Päivystyksellisesti hoidamme virtsateiden äkillisiä tukoksia, vaikeita virtsateiden synnynnäisiä tukoksia, vaikeita virtsateiden infektioita sekä virtsateiden ja sukupuolielinten vammoja. 

Teemme lastenurologisia toimenpiteitä avoleikkauksin ja tähystämällä. Olemme ottaneet käyttöön myös robottiavusteiset leikkaukset. Seuraamme myös toipumista toimenpiteiden jälkeen.

Toimipisteet

Leikkaus- ja anestesiaosasto, Uusi lastensairaala

Uuden lastensairaalan Leikkaus- ja anestesiaosastolla hoidamme alle 16-vuotiaita potilaita.

Vuodeosasto Tähti, Uusi lastensairaala

Vuodeosasto Tähdessä hoidamme lastentauteja sairastavia potilaita ja kirurgisia potilaita.

Lasten ja nuorten poliklinikat, Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalan lasten ja nuorten poliklinikoilla hoidamme laaja-alaisia lastentautien, lastenneurologian sekä lastenkirurgian erikoisalojen…

Lasten vastaanotot, Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan lasten vastaanotoilla tutkimme ja hoidamme alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat erikoissairaanhoidon avohoitopalveluita.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.