Siirry pääsisältöön

Vastuullisuus

Strategiamme vuosille 2020–2024 painottaa vahvasti vastuullisuutta sekä kestävän kehityksen noudattamista kaikessa toiminnassa. Kannamme osaltamme vastuuta koko terveydenhuoltojärjestelmän toimivuudesta ja kantokyvystä.

Äiti ja tytär puhaltamassa saippuakuplia. Kuvituskuva.

Verovaroin rahoitettuna ja merkittävänä yhteiskunnallisena toimijana meiltä edellytetään erityistä vastuullisuutta ja eettisyyttä. Tämä vastuu toteutuu taloudellisena, sosiaalisena ja ympäristövastuuna.

Meillä taloudellinen vastuu tarkoittaa ennen kaikkea verovarojen vastuullista, eettistä ja läpinäkyvää käyttöä.

Sosiaalinen vastuu ilmenee esimerkiksi hoitoon pääsyn yhdenvertaisuutena, eri sosioekonomisten ryhmien terveyden edistämisenä ja osatyökykyisten työllistämisenä.  

Ympäristövastuu tarkoittaa meille ympäristöarvojen huomioimista kaikessa toiminnassamme. Panostamme ympäristön kannalta kestävien ratkaisujen löytymiseen ja samalla kestävämmän yhteiskunnan kehittymiseen. Tavoitteemme on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Vastuullisuus näkyy myös suhtautumisena ja tekoina keskeisiä sidosryhmiämme – potilaita, henkilöstöä ja omistajakuntia – kohtaan.

Tavoitteemme on tarjota erikoissairaanhoitoa potilaan omalla kielellä suomeksi tai ruotsiksi. Kaksikielisyysohjelmamme tukee tätä tavoitetta.

Vastuullisuustyöstämme voit lukea myös vuosikertomuksestamme osoitteessa husinvuosi.fi. Sieltä löytyvät HUS Logistiikan GRI-standardin mukainen vastuullisuusraportti sekä HUSin ympäristöraportti.

Vastuullisuusohjelma

Vuoden 2020 keskeisenä tavoitteenamme on vastuullisuusohjelman luominen. Tämä tulee nostamaan vastuullisuusraportoinnin kattavuutta tulevina vuosina. 

Tuleva vastuullisuusohjelma konkretisoi strategiaamme sisältyvää vastuullisuustavoitetta sen eri näkökulmista sekä antaa selkeät mittarit, joiden toteutumista tarkastelemalla voidaan varmistaa, että teemme oikeita asioita. Ohjelma perustuu HUSin arvoihin, jotka ovat kohtaaminen, yhdenvertaisuus ja edelläkävijyys.