Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Näin haet HUSiin töihin kansainvälisenä ammattilaisena

Työyhteisömme ovat monikulttuurisia, mutta kansainvälisenä terveydenhuollon ammattilaisena sinun tulee tarkistaa muutama asia ennen kuin voit hakea meille töihin.

Hoitaja kahvilla

Ammattioikeudet Kaikki Suomessa toimivat terveydenhuollon ammattihenkilöt tarvitsevat Valviran antaman laillistuksen tai nimikesuojauksen. Tämä koskee sekä Suomessa koulutettuja, muussa EU/ETA-valtiossa koulutettuja sekä EU/ETA-valtioiden ulkopuolella koulutettuja henkilöitä.

Vain laillistuksen tai nimikesuojauksen myötä voit työskennellä terveydenhuollon ammattihenkilön tehtävissä. Valviran lausunnot ovat maksullisia ja jokainen hakija vastaa itse lausuntojen ja lisäopintojensa kustannuksista.

Hakemusohjeet Valviran verkkosivuilla.

Ammattioikeudet hoitotyössä

Suomessa Valvira myöntää ammatinharjoittamisoikeuden sekä Suomessa että ulkomailla koulutetuille sairaanhoitajille. Saadaksesi ammatinharjoittamisoikeuden sinun tulee käynnistää ammattioikeuden hakemisprosessi Valvirassa, joka tekee päätöksen ja lausunnon mahdollisesti tarvittavista lisäopinnoista.

Lääkärin ammattioikeudet

Valvira myöntää lääkärin tai hammaslääkärin peruskoulutuksen suorittaneelle oikeuden toimia laillistettuna lääkärinä tai hammaslääkärinä Suomessa.

EU/ETA-valtiossa lääkärin perustutkinnon suorittanut voi saada määräaikaisen oikeuden harjoittaa ko. ammattia oikeutetun laillistetun ammattihenkilön johdon ja valvonnan alaisena. 

EU/ETA-alueen ulkopuolella koulutetun lääkärin laillistusprosessin vaiheet, hakemus, kuulustelut sekä kielitaitovaatimukset

Kielitaito ja kelpoisuusehto

Organisaatiomme viralliset työskentelykielet kaikissa tehtävissä ovat suomi ja ruotsi. Sinulla tulee olla työtehtäviesi edellyttämä riittävä suullinen ja kirjallinen kielitaito. Rekrytointivaiheessa arvioimme, onko kielitaitosi riittävä hakemiisi työtehtäviin. Mikäli haet terveydenhuollon ammattihenkilön tehtävää, tulee sinun lisäksi osoittaa kielitaitosi Valviralle joko suomen tai ruotsin kielessä osana ammattioikeuden hakemista. Kaikkiin tehtäviimme on määritelty virallinen kelpoisuusehto.

Muutto Suomeen ja oleskelulupa

Tarkistathan, tarvitseeko sinun hakea oleskelulupaa työnhaun yhteydessä. Lisätietoja löydät Maahanmuuttoviraston sivuilta.

Katso avoimet työpaikkamme (suomeksi) >

Lue millaista on olla töissä HUSissa >

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.