Siirry pääsisältöön

Lasten ortopedia ja traumatologia

Asiasanat:
  • lastenkirurgia
  • murtumat
  • potilasohjeet

Annamme lastenkirurgista hoitoa ja teemme nukutusta vaativia kirurgisia toimenpiteitä Uudessa lastensairaalassa ja Hyvinkään sairaalassa.

Lastenortopedi ja potilas

Tutkimme ja hoidamme liikuntaelinten vammoja, sairauksia, kasvaimia, synnynnäisiä epämuodostumia ja tukirangan kehityshäiriöitä. Murtumat ja erilaiset nivelside-, jänne- ja hermovammat ovat tyypillisiä päivystyksellistä hoitoa vaativia vammoja. 

Hoidamme lasten ortopediassa ja traumatologiassa eniten murtumavammoja. Yli puolet suomalaisista saa ainakin yhden luunmurtuman ennen kasvun päättymistä. Hoidamme valtaosan kasvuikäisten murtumista ilman leikkausta erilaisilla kipsilastoilla ja sidoksilla. Tarvittaessa korjaamme nukutuksessa murtuman asentoa ja kiinnitystä. Jänne- ja hermovammat ovat lapsilla harvinaisia, mutta ne ovat useimmiten hoidettavissa leikkauksella. 
 
Vammojen lisäksi hoidamme erilaisia sairauksia, kasvaimia sekä synnynnäisiä epämuodostumia ja tukirangan kehityshäiriöitä. Erityistä osaamisaluettamme ovat synnynnäisten raaja- ja selkärankaepämuodostumien hoito; suuri osa hyötyy leikkaushoidosta. Kampurajalkoja hoidamme toistokipsauksilla ja synnynnäistä lonkkaluksaatiota lastahoidolla. 
 
Kasvuikäisten kasvaimet ovat pääosin hyvänlaatuisia ja leikkaushoito tarvitaan vain joissakin tapauksissa. Pahanlaatuiset tukielinkasvaimet hoidamme usean eri alan asiantuntijan yhteistyönä ja leikkaushoito on lähes aina vain osa hoitoa. 
 
Vaativimmat lasten ortopediset ja traumatologiset toimenpiteet olemme keskittäneet Uudenmaan alueella Uuteen lastensairaalaan. Tällaisia ovat mm. vaikeat synnynnäiset epämuodostumat ja kehityshäiriöt, vaikea olkapunoksen syntymävaurio, pahanlaatuiset kasvaimet sekä vaativat raajojen pidennys- ja/tai asennonkorjausleikkaukset. 
 
Valtakunnallisesti Uuteen lastensairaalaan on asetuksella keskitetty ortopedisista sairauksista lasten luustodysplasioiden eli harvinaisten luustosairauksien vaativa leikkaushoito, selkäydinvammojen hoito sekä sarkoomien vaativa leikkaushoito.

Skolioosipotilaan hoitopolku

Skip video

Toimipisteet

Leikkaus- ja anestesiaosasto, Uusi lastensairaala

Uuden lastensairaalan Leikkaus- ja anestesiaosastolla hoidamme alle 16-vuotiaita potilaita.

Vuodeosasto Tähti, Uusi lastensairaala

Vuodeosasto Tähdessä hoidamme lastentauteja sairastavia potilaita ja kirurgisia potilaita.

Lasten päivystys, Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan Lasten päivystyksessä hoidamme alle 16-vuotiaiden äkilliset sairaudet ja vammat sekä mielenterveyteen liittyvät ongelmat, jotka vaativat…

Lasten päivystys, Uusi lastensairaala

Uuden lastensairaalan päivystyksessä hoidamme alle 16-vuotiaiden äkilliset sairaudet ja vammat sekä mielenterveyteen liittyvät ongelmat, jotka vaativat…

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.