Siirry pääsisältöön

Tietoa meistä

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin sairaanhoitopiiri. Tältä sivustolta löydät tietoa HUSin hallinnosta ja päätöksenteosta, kehittämishankkeista, strategiasta sekä vastuullisuudesta.

Tutustu strategiaamme

680 000

hoidettua potilasta

2,2

miljoonaa asukasta erityisvastuualueella

16 000

syntynyttä vauvaa

27 000

henkilöstömäärä

1250

elektiivistä lähetettä joka päivä

715

erikoissairaanhoidon päivystyskäyntiä päivässä

81 000

leikkausta

2,2

miljoonaa poliklinikkakäyntiä

Suomen suurin sairaanhoitopiiri

HUS eli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri muodostuu viidestä sairaanhoitoalueesta: HYKS, Hyvinkää, Lohja, Porvoo ja Länsi-Uusimaa. HUS on Suomen suurin terveydenhuollon toimija ja toiseksi suurin työnantaja.

Osan erikoissairaanhoidon palveluista järjestämme yliopistosairaaloiden erityisvastuualueiden pohjalta. HUSin erityisvastuualueeseen kuuluvat HUSin lisäksi Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirit.

Vastuullamme on Suomen vaativin erikoissairaanhoito. Vastaamme valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoidosta ja tutkimuksesta.

HUSin vuosi

Tutustu HUSin vuosikertomukseen ja henkilöstökertomukseen 2020.

Yhteystiedot

Täältä löydät tärkeimmät yhteystiedot kuntayhtymän hallinnosta, kirjaamoista sekä laskutuksesta.

Tutustu historiaamme

Historia

Historian perintönä HUSilla on 21 sairaalaa sekä toimintaa kahdessa helsinkiläissairaalassa ja lukuisissa pienemmissä yksiköissä.

Äidin ja tyttären yhteistyö sujuu myös sairaalamaailmassa

Töissä meillä

​Millaista on työskennellä äidin kanssa samalla työpaikalla? Isa Forssas ja Linda Kaarlela ovat sekä äiti että tytär, mutta myös työtovereita.