Siirry pääsisältöön

Ohkolan sairaala

Ohkolantie 10, Mäntsälä
Vaihde:
09 4711
Infopiste:
050 427 7066

Ohkolan sairaala on Ohkolan kiinteistössä toimiva psykiatrinen sairaala.

Muodostimme vuonna 2015 Kellokosken sairaalaan tehostetun osastohoidon ja oikeuspsykiatrian (TEOPSY) yksikkömme, osana HUSin Psykiatrian psykoosien ja oikeuspsykiatrian linjaa. TEOPSY sisältää kuusi suljettua ja yhden avoimen osaston sekä Helsingissä Auroran sairaala-alueella sijaitsevan oikeuspsykiatrian poliklinikan. TEOPSYllä on yhteensä 120 potilaspaikkaa ja ne sijaitsevat Ohkolan sairaalakiinteistössä lähellä Kellokosken kylää.

Osastoillamme hoidetaan THL:n hoitoon määräämiä syyntakeettomana tuomitsematta jätettyjä oikeuspsykiatrisia potilaita sekä haasteellista väkivalta-, itsetuho- ja pitkittynyttä psykoosiproblematiikkaa omaavia potilaita. Lisäksi teemme osastoillamme oikeuden määräämiä mielentilatutkimuksia sekä väkivaltariskiarvioita.

Oikeuspsykiatrian poliklinikallamme tarjoamme avohoitokontaktin valvonta-ajalla oleville oikeuspsykiatrisille potilaille ja myös muille poikkeuksellisen haasteellisille avohoitopotilaille.

Yhteistä yksikön potilaille riippumatta siitä, onko kyseessä varsinainen THL:n hoitoon määräämä oikeuspsykiatrinen potilas vai vaikeaoireinen potilas, on psykoottisuus usein yhdistyneenä persoonallisuushäiriöön (esim. antisosiaalisuus tai epävakaus) ja päihdeongelmaan. Tämä edellyttää kaikkia potilaita palvelevia kliinisiä taitoja, ymmärrystä juridiikasta ja rakenteellisia puitteita, jotka huomioivat niin turvallisuuden kuin terapeuttiset tarpeetkin.

 

Toimipisteet

Osasto P10, Ohkolan sairaala

Ohkolan sairaalan osasto P10 on vakauttavan hoidon oikeuspsykiatrinen tutkimus- ja hoito-osasto.

Osasto P20, Ohkolan sairaala

Ohkolan sairaalan osasto P20 on vakauttavan hoidon osasto.

Osasto P30, Ohkolan sairaala

Ohkolan sairaalan osasto P30 on kuntouttavan oikeuspsykiatrisen hoidon osasto.

Osasto P40, Ohkolan sairaala

Ohkolan sairaalan osasto P40 on vakauttavan hoidon osasto.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.