Siirry pääsisältöön

Tulevaisuuden sairaalat

HUSin rakennushankkeissa etenemme pitkäkestoisen sairaalarakennusten korjaus- ja uudisrakentamisohjelmamme mukaisesti.

Voimassa olevassa vuosien 2022–2025 investointiohjelmassa olemme varanneet sairaalarakentamiseen ja peruskorjauksiin yli 760 miljoonaa euroa. Lisäksi HUSilla on muilla rahoitusmalleilla toteutettavia rakennusprojekteja, kuten Helsingin kaupungin kanssa yhdessä rakennettava Laakson yhteissairaala.  

Sote-uudistus tulee edellyttämään lähivuosien investointisuunnitelmien kriittistä tarkastelua ja mahdollista priorisointia, kuitenkin niin, että HUSin strategian ja toiminnan jatkuvuuden kannalta tärkeimmät rakennushankkeet voidaan toteuttaa. 

Merkittävin lähivuosiemme sairaalainvestointi oli Meilahden kampukselle kesällä 2022 valmistunut Siltasairaala, joka korvasi Töölön sairaalan ja osan nykyisestä Syöpätautien klinikasta. Sairaalan otettiin käyttöön alkuvuonna 2023. Myös Jorvin, Peijaksen ja Hyvinkään sairaaloissa on vireillä mittavat peruskorjaus- ja uudistamisohjelmat, joilla varaudumme rakennuskannan nykyaikaistamiseen ja laajentamiseen.

Peruskorjauksilla uudistamme iäkästä rakennuskantaa

Kiinteistökannassamme on eri aikakausilla valmistuneita rakennuksia, jotka on rakennettu kulloinkin voimassa olleiden määräysten ja rakennustapojen sekä toiminnan tarpeiden mukaisesti. Nykypäivän erikoissairaanhoito asettaa tiloille uudenlaisia vaatimuksia edellyttäen merkittäviäkin muutostöitä. 

Kiinteistöjemme korjaustarpeita on viimeisen vuosikymmenen aikana selvitetty yhä kattavammilla kuntotutkimuksilla niin sisäilman kuin rakenteidenkin osalta. Tulosten perusteella määritetään mahdolliset korjaustarpeet, ja ne luovat pohjan peruskorjausohjelmalle, sen laajuudelle ja kiireellisyysaikataululle. Tavoitteemme on saada ajantasaiset kuntotutkimukset tehtyä kaikkiin omistamiimme kiinteistöihin. 

Uudistamme vanhoja tiloja peruskorjausten yhteydessä, jolloin saamme myös niiden tekniset ja muut ongelmat korjattua. Lisäksi teemme pienempiä korjausinvestointeja HUSissa vuosittain satoja. Niillä voimme pidentää tilojen käyttöikää laajaan peruskorjaukseen asti, koska rakennuksen tarvitsemaa peruskorjausta ja sitä edeltävää sairaalatoiminnan siirtämistä muualle ei useinkaan voida toteuttaa nopealla aikataululla. 

Tavoitteemme on tarjota niin henkilöstölle kuin asiakkaille toiminnan vaatimuksia vastaavat, turvalliset, terveet ja toimivat tilat.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.