Siirry pääsisältöön

Syöpäkeskus

Vastaamme Uudenmaan alueella sädehoidosta sekä yli 16-vuotiaiden potilaiden syöpätautien lääkehoidosta ja verisairauksien hoidosta. Vastuullamme on myös rintarauhaskirurgia sekä vaativan erityistason palliatiivinen hoito ja saattohoito.

kaksi ihmistä tietokoneella

Syöpäkeskus on Suomen suurin ja monipuolisin syövänhoitokeskus, jossa annamme yksilöllistä hoitoa, jonka laadun takaavat sekä henkilökunnan korkeatasoinen osaaminen että moderni huipputason tekniikka. Yli 90 prosenttia potilaistamme suosittelee Syöpäkeskuksesta saamaansa palvelua. 

Syöpäkeskus on toinen eurooppalainen ja ensimmäinen pohjoismainen syöpäkeskus, joka on läpikäynyt OECI:n (Organisation of European Cancer Institutes) akkreditoinnin ja saavuttanut korkeimman mahdollisen statuksen Comprehensive Cancer Center vuonna 2014. Syöpäkeskus on akkreditoitunut myös eurooppalaisen harvinaisten syöpäsairauksien EURACAN-verkoston jäseneksi. Asiantuntemuksemme on kansainvälisesti korkealle arvostettua ja hoitotuloksemme ovat maailmanlaajuisestikin huippuluokkaa. Teemme tiivistä tieteellistä ja toiminnan kehittämisen yhteistyötä kansainvälisissä verkostoissamme.

Asiakasraatimme ja kokemusasiantuntijamme tuovat tärkeän potilasnäkökulman toimintamme kehittämiseen.

Koulutamme lääketieteen ja hoitotieteen opiskelijoita sekä eri aloille erikoistuvia lääkäreitä ja sairaalafyysikoita. Syöpäsairaanhoitajilla on mahdollisuus oman työn ohessa osallistua yhdessä Metropolia-ammattikorkeakoulun kanssa kehitettyyn syöpähoitajien moniportaiseen koko urapolun kattavaan koulutusohjelmaan. 

Syöpäkeskuksessa toimii kliininen lääketutkimusyksikkö, jossa on kyvykkyys toteuttaa uuden syöpälääkkeen koko kehityskaaren tutkimuksia ja myös ns. first-in-man tutkimuksia. Teemme tieteellistä tutkimusta myös sädehoidon uusista tekniikoista kuten boori-neutroni-kaappaushoidosta (BNCT). Tutkimustoimintamme keskeisenä tavoitteena on edistää translaatiota eli tutkimustulosten nopeampaa ja tehokkaampaa hyödyntämistä potilaan parhaaksi.   

Linjat ja yksikötHoitotyö Syöpäkeskuksessa

Jokaisen potilaan kohdalla tavoitteenamme on mahdollisimman hyvä ja monipuolisesti potilaan tarpeet huomioiva hoito. Syöpäkeskuksessa työtämme ohjaavat HUS hoitotyön strategia ja ammatillisen toimintamallin periaatteet: ammattitaito, aito välittäminen, kokonaisvaltaisuus, yhteistyö ja eettisyys. Hoitajat vastaavat potilaiden yksilöllisiin tarpeisiin kokonaisvaltaisesti. Meillä auttamisessa korostuvat potilaan ja hänen läheisensä kohtaaminen. Olemme läsnä, kuuntelemme, rohkaisemme ja tuemme.Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.