Siirry pääsisältöön

Näin saat apua

Tältä sivulta löydät neuvoja tilanteisiin, joissa tarvitset kiireellisesti apua. Soita Päivystysavun numeroon 116117, aina ennen HUSin päivystyspoliklinikoille hakeutumista. Päivystysavun ohjeiden lisäksi löydät sivulta potilaille suunnatun oppaan ja yhteystiedot Myrkytystietokeskukseen, Äidin lääkeneuvontaan, Seri-tukikeskukseen sekä yksityissairaala Ortoniin. Sivulta löydät myös ohjeet ajan peruutukseen, sekä tietoa, millaista tukea voit saada hoitojesi aikana.

Soita Päivystysavun numeroon 116117, ennen HUSin päivystyspoliklinikoille hakeutumista.

Päivystysapu

Jos sinulla on äkillinen sairaus tai vamma, mene ensisijaisesti oman terveysasemasi päivystykseen. Jos terveysasema on kiinni, saat kiireellistä hoitoa yhteispäivystyksistä.

HUSiin tulet hoitoon pääasiassa lähetteellä.

Opas potilaalle

Henkeä uhkaavissa tilanteissa, soita hätänumeroon 112. Muissa kuin äkillisissä tapauksissa, ole yhteydessä terveysasemaasi tai esimerkiksi työterveyteen.

Naistenklinikan Seri-tukikeskus on seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden tukiyksikkö.

Seri-tukikeskus

Seri-tukikeskuksessa tarjoamme matalan kynnyksen palvelua seksuaaliväkivaltaa kohdanneille yli 16-vuotiaille sukupuolesta riippumatta.

Myrkytystietokeskus antaa neuvoa äkillisten myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon.

Myrkytystietokeskus

Vastaamme Myrkytystietokeskuksessa puhelimitse kysymyksiin, jotka koskevat ihmisten äkillisten myrkytysten ehkäisyä ja hoitoa.

Äidin lääkeneuvonnassa annamme tietoa hedelmällisyyteen, raskauteen ja sikiön kehitykseen haitallisesti vaikuttavista lääkkeistä.

Äidin lääkeneuvonta

Meiltä saat myös neuvontaa imetyksen aikaista lääkitystä koskevissa kysymyksissä. Voit ottaa meihin yhteyttä jo raskauden suunnitteluvaiheessa.

Haluatko tukea sairaalassa olosi tai hoitosi aikana?

Tukea hoidon aikana

Lue vertaistuesta ja muista palveluistamme.

Jos haluat peruuttaa aikasi, ole yhteydessä suoraan yksikköön, johon olet menossa.

Ajan peruutus

Kaikki yksiköt löydät sairaalahausta.

Jos haluat hoitoon meille yksityisesti, voit olla yhteydessä yksityissairaala Ortoniin.

Orton

Lisää tietoa löydät Ortonin verkkosivuilta.