Syöpätutkimukset
HUSin Syöpäkeskus on Suomen suurin syövän kliininen tutkimuskeskus, jossa on vuosittain käynnissä yli 150 tutkimusta. Teemme syöpähoito- ja syöpälääketutkimusta akateemisena tutkimuksena sekä yhteistyössä lääkeyritysten kanssa. Monen tutkimuksen kohteena on uusi syöpälääke, jolla ei vielä ole myyntilupaa. Lääketutkimuksilla lisäämme potilaiden mahdollisuuksia saada hoitoa lääkkeillä, jotka eivät vielä ole yleisesti saatavilla.
Potilaita rekrytoivat syöpätutkimuksemme
Tutkittavaksi kliiniseen syöpälääketutkimukseen voit hakeutua lääkärin lähetteellä. Hoitavalta lääkäriltä saamme myös tarvittavat tiedot tutkimukseen soveltuvuudesta. Alta löydät listan avoimista potilaista rekrytoivista syöpätutkimuksistamme. Lisätietoa voit kysyä osoitteesta haluantutkimuspotilaaksi@hus.fi.
CYPIDES
Kyseessä vaiheen 1 turvallisuus- ja imeytymistutkimus ODM-208 tutkimuslääkkeellä kastraatiohoitoon reagoimatonta etäpesäkkeistä eturauhassyöpää sairastavilla potilailla.
Päätutkija: Tapio Utriainen
Katso CYPIDES-tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
BAY 3546828 - ACTINIUM
Vaiheen 1 avoin monikeskustutkimus, jossa arvioidaan radioaktiivisella aktinium-225-isotoopilla merkityn vasta-aineen (BAY 3546828) turvallisuutta, siedettävyyttä, farmakokinetiikkaa ja kasvaimeen kohdistuvaa vaikutusta kastraatioresistenttiä eturauhassyöpää sairastavien potilaiden hoidossa.
Päätutkija: Veera Ahtiainen
Ei käynnissä olevia tutkimuksia tällä hetkellä.
MK-2870-005
Vaiheen 3 satunnaistettu, aktiivikontrolloitu, avoin monikeskustutkimus, jossa verrataan monoterapiana annettavan MK-2870-valmisteen tehoa ja turvallisuutta lääkärin valitsemaan hoitoon kohdunrungon syöpää sairastavilla potilailla, jotka ovat aiemmin saaneet platinapohjaista solunsalpaajahoitoa ja immunoterapiaa (MK-2870-005/ENGOT-en23/GOG-3095)
Päätutkija: Heini Lassus
Ei käynnissä olevia tutkimuksia.
ALL (AKUUTTI LYMFOBLASTILEUKEMIA)
ALLTOGETHER
Akuuttia lymfoblastileukemiaa (ALL) sairastavien lasten (1 - 17-vuotiaat) ja nuorten aikuisten (18 - 45-vuotiaat) hoitotutkimus
Tutkimuksesta vastaava henkilö: Ulla Wartiovaara-Kautto
Katso ALLTOGETHER-tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
20190360 Golden Gate Study
Vaiheen 3 satunnaistettu kontrolloitu tutkimus, jossa blinatumomabin ja matala-annoksisen solunsalpaajahoidon vuorottelua verrataan tavanomaiseen hoitoon ikääntyneillä aikuisilla, joilla on hiljattain diagnosoitu Philadelphia-negatiivinen akuutti lymfoblastinen pre-B-soluleukemia (pre B-ALL)
Päätutkija: Ulla Wartiovaara-Kautto
Katso tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
AML (AKUUTTI MYELOOINEN LEUKEMIA)
BEXMAB
Vaiheen l/ll avoin tutkimus bexmarilimabin siedettävyydestä, turvallisuudesta ja alustavasta tehosta yhdistelmähoitona atsasitidiinin tai atsasitidiinin ja venetoklaksin kanssa tutkittavilla, joilla on myelodysplastinen oireyhtymä, krooninen myelomonosyyttileukemia tai akuutti myelooinen leukemia (FP2CLI004)
Päätutkija: Mika Kontro
Katso BEXMAB-tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
HO150, AMLSG 29-18
Avoin, satunnaistettu, kaksoissokkoutettu lumekontrolloitu monikeskustutkimus ivosidenibillä tai enasidenibillä yhdessä induktio- ja konsolidaatiosolusalpaajahoidon kanssa, jota seuraa ylläpitohoitojakso, potilailla, joilla on vasta diagnosoitu IDH1- tai IDH2 -mutatoitunut akuutti myelooinen leukemia (AML) tai blastiylimääräinen myelodysplastinen oireyhtymä (MDS-EB2) ja joille intensiivinen solusalpaajahoito soveltuu.
Tutkimuksesta vastaava henkilö: Mika Kontro
Katso HO150, AMLSG 29-18 -tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
LD-VenEx
Vaiheen II tutkimus akuuttia myelooista leukemiaa sairasta-vien potilaiden hoitamisesta atsasitidiinilla ja pieniannoksi--sella venetoklaksilla, yhdistet-tynä leukemiasolujen koeput-kessa tapahtuvaan profilointiin ja lääkeherkkyysmääritykseen.
Päätutkija: Mika Kontro
Katso tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä.
MDS (MYELODYSPLASTINEN SYNDROOMA)
MDS
Faasin 2 yksihaarainen monikeskustutkimus, jossa allogeenisen kantasolujensiirron saaneilla myelodysplastista syndroomaa sairastavilla potilailla käytetään herkkää PCR-markkeria jäännöstaudin tutkimiseen ja hoidon ohjaukseen
Päätutkija: Urpu Salmenniemi
MGRS
DAMOCLES
Daratumumabin vaikutus monoklonaalisiin gammopatioihin kytkeytyvissä munuaistaudeissa
Päätutkija: Kati Kaartinen
Katso tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
MYELOFIBROOSI
INCB 57643-103
Avoin vaiheen I tutkimus, jossa selvitetään INCB57643:n turvallisuutta ja siedettävyyttä myelofibroosia sairastavilla tutkittavilla
Tutkimuksesta vastaava henkilö: Minna Lehto
Katso INCB 57643-103 -tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
MYELOOMA
COBRA
Vaiheen 3 satunnaistettu avoin tutkimus, jossa verrataan krd- ja vrd-yhdistelmälääkityksiä (karfiltsomibi + lenalidomidi + deksametasoni vs. Bortetsomibi + lenalidomidi + deksametasoni) hiljattain todetun multippelin myelooman hoidossa
Tutkimuksesta vastaava henkilö: Juha Lievonen
Katso COBRA-tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
MagnetisMM32
Vaiheen 3 avoin tutkimus elranatamabin vertaamiseksi elotutsumabin, pomalidomidin ja deksametasonin (EPd) tai pomalidomidin, bortetsomibin, ja deksametasonin yhdistelmään (PVd) tai karfiltsomibin ja deksametasonin yhdistelmään (Kd) tutkittavilla, joilla on uusiutunut / hoitoon reagoimaton multippeli myelooma ja jotka ovat saaneet aiemmin anti-CD38-kohdennettua hoitoa
Päätutkija: Juha Lievonen
CA057-001 SUCCESSOR-1
Vaiheen 3 avoin, kaksivaiheinen, satunnaistettu monikeskustutkimus, jossa verrataan CC-92480-valmisteen, bortetsomibin ja deksametasonin yhdistelmälääkitystä pomalidomidin, bortetsomibin ja deksametasonin yhdistelmälääkitykseen tutkittavilla, joilla on uusiutunut tai hoitoon vastaamaton multippeli myelooma.
Päätutkija: Pekka Anttila
Katso tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
CC-220-MM-002 EXCALIBER
Kaksivaiheinen kliininen tutkimus, jossa verrataan iberdomidia, daratumumabia ja deksametasonia (IberDd) daratumumabiin, bortetsomibiin ja deksametasoniin (DVd) uusituneen tai hoidolle vastaamattoman multippeli myelooman hoidossa.
Päätutkija: Pekka Anttila
Katso tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
EXCALIBER
Ylläpitohoito
Kolmannen vaiheen satunnaistettu, kontrolloitu, avoin, kaksivaiheinen monikeskustutkimus, jossa verrataan autologisen kantasolusiirron (ASCT) jälkeistä iberdomidi-ylläpitohoitoa lenalidomidi-ylläpitohoitoon hoidettaessa tutkittavia, joilla on äskettäin diagnosoitu multippeli myelooma.
Päätutkija: Sini Luoma
Katso tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
MagnetisMM-7
Tutkimus C1071007, satunnaistettu, kaksihaarainen vaiheen 3 tutkimus, jossa verrataan elranatamabia (PF-06863135) lenalidomidiin potilailla, joilla on äskettäin diagnosoitu multippeli myelooma ja jotka ovat minimaalisen jäännöstaudin suhteen positiivisia autologisen kantasolusiirron jälkeen.
Päätutkija: Juha Lievonen
Katso MagnetisMM-7-tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
ASTEROID
Avoin satunnaistettu vaiheen II tutkimus, jossa durvalumabia annetaan stereotaktisen sädehoidon jälkeen ei-pienisoluisen, asteen I keuhkosyövän liitännäishoitona
Päätutkija: Anu Anttonen
Katso ASTEROID-tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
-
POLAR BEAR
Avoin satunnaistettu vaiheen III tutkimus, jossa verrataan R-MINI-CHOP-hoitoa R-MINI-CHP-hoitoon yhdessä polatutsumabi-vedotiinin kanssa ensilinjan hoitona diffuusia suurisoluista B-solulymfoomaa sairastavilla iäkkäillä potilailla.
Päätutkija: Sirpa Leppä
Katso POLAR BEAR -tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
GCT3013-01
Vaiheen 1/2 avoin annoksenmääritystutkimus GEN3013-tutkimuslääkkeellä potilailla, joilla on uusiutuva, etenevä tai aiempaan hoitoon reagoimaton B-solulymfooma
Päätutkija: Sirpa Leppä
Katso GCT3013-01-tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
GCT3013-02
Vaiheen 1b/2 avoin tutkimus, jossa arvioidaan epkoritamabin (GEN3013; DuoBody®-CD3xCD20) turvallisuutta ja alustavaa tehoa yhdistettynä muihin lääkeaineisiin B-soluista non-Hodgkin-lymfoomaa sairastavilla tutkittavilla
Päätutkija: Sirpa Leppä
Katso GCT3013-02-tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
FirmMIND
Vaiheen 3 yksihaarainen, avoin monikeskustutkimus, jossa arvioidaan tafasitamabin ja lenalidomidin yhdistelmähoidon turvallisuutta ja tehoa osallistujilla, joilla on uusiutuva tai hoitoon reagoimaton diffuusi suurisoluinen B-solulymfooma
Päätutkija: Kristiina Karihtala
Katso tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
MERLIN
MERLIN, Pohjoismainen kliininen, vaiheen II monikeskus lääketutkimus: Mosunetutsumabi varhain uusiutuneen follikulaarisen lymfooman hoidossa (NLG-FL6/ ML43841)
Päätutkija: Micaela Hernberg
CA224-127
Vaiheen 3 satunnaistettu, avoin tutkimus, jossa verrataan kiinteäannoksista ihonalaista nivolumabin ja relatlimabin yhdistelmähoitoa laskimonsisäiseen nivolumabin ja relatlimabin kiinteäannoksiseen yhdistelmään tutkittavilla, joilla on aiemmin hoitamaton metastaattinen tai leikkaushoitoon soveltumaton melanooma.
Päätutkija: Micaela Hernberg
Katso tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
STELLAR
Satunnaistettu avoin vaiheen 3 -tutkimus, jossa verrataan XL092:n ja nivolumabinin yhdistelmää sunitinibiin tutkittavilla, joilla on pitkälle edennyt tai metastaattinen ei-kirkassoluinen munuaissolusyöpä
Päätutkija: Katriina Peltola
Katso tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
Neo-ACT
Fyysinen harjoittelu rintasyöpäleikkausta edeltävän lääkehoidon aikana parempien hoitovasteiden lisäämiseksi: satunnaistettu Neo-ACT-tutkimus.
Päätutkija: Peeter Karihtala
Katso Neo-ACT-tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
Levinnyt rintasyöpä
EPIK-B5
Faasi III randomoitu, kaksoissokkoutettu, placebokontrolloitu tutkimus fulvestrantin ja albelisibin yhdistelmähoidolla HR-positiivista, HER2-negatiivista, PIK3CA mutatoitunutta rintasyöpää sairastavilla potilailla, joilla tauti on edennyt aromataasinestäjän ja CDK4/6 estäjän yhdistelmähoidon aikana.
Päätutkija: Meri Utriainen
Katso tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
IMPORTANT
Optimaalisen CDK4/6-estäjäannoksen löytäminen iäkkäillä rintasyöpäpotilailla
Päätutkija: Peeter Karihtala
Katso tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
REMERGE
Tutkimus, jossa selvitetään, miksi rintasyöpä ei reagoi tai lakkaa reagoimasta tietyntyyppisiin hoitoihin
Päätutkija: Peeter Karihtala
Katso tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
Varhaisvaiheen rintasyöpä
Paikallisestrogeenin ja aromataasinestäjän yhteiskäytön aikaiset veren estradiolipitoisuudet
Päätutkija: Maria Faltinova
Katso tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
BRIGHTLINE-1
Avoin, satunnaistettu, faasin II/III monikeskustutkimus, jossa verrataan BI 907828 -tutkimusvalmistetta doksorubisiiniin ensi linjan hoitona potilailla, joilla on erilaistumaton liposarkooma
Päätutkija: Kirsi Santti
Katso BRIGHTLINE-1-tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
AZUR-2
Avoin, satunnaistettu, vaiheen 3 tutkimus, jossa verrataan leikkauksen lisäksi annettavaa dostarlimabilääkitystä tavanomaiseen hoitoon tutkittavilla, joilla on hoitamaton leikattavissa oleva dMMR/MSI-H-tyyppinen paksusuolisyöpä (luokitus T4N0 tai levinneisyysaste III)
Päätutkija: Siru Mäkelä
Katso tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
BREAKWATER
BRAF V600E -mutatoituneen kolorektaalisyövän tutkimus, jossa arvioidaan enkorafenibin käyttöä yhdessä setuksimabin kanssa sekä solunsalpaajahoidon kanssa tai ilman sitä
Päätutkija: Siru Mäkelä
Katso BREAKWATER-tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
FINPROVE
Yksilöllistä syövänhoitoa selvittävä kansallinen vaiheen 2 lääketutkimus edenneessä syövässä.
Päätutkija: Katriina Peltola
Katso FINPROVE-tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
TILT
Faasin I annosvastetutkimus tuumorinekroositekijä-alfa ja interleukiini-2 sytokiineja koodaavan onkolyyttisen adenoviruksen (TILT-123) turvallisuuden selvittämiseksi potilailla, joilla on injisoitava, muille hoidoille resistentti kiinteä kasvain
Päätutkija: Katriina Peltola
Katso TILT-tutkimuksen tiedot ClinicalTrials-rekisteristä
-
Esittelyssä Syöpäkeskuksen tieteelliset tutkimusryhmät
Tutkimusryhmämme tutkii, miten syöpäkasvain pystyy puolustautumaan elimistön oman immunologisen puolustusjärjestelmän hyökkäykseltä ja miten puolustusjärjestelmää pystyttäisiin aktivoimaan, jotta se pystyisi tehokkaammin tappamaan syöpäsoluja. Lisäksi tutkimme harvinaisia pahanlaatuisia verisairauksia, kuten T-soluisia leukemioita ja niihin liittyviä autoimmuuni-ilmiöitä.
Tulevaisuudessa tutkimuksemme löydöksiä voi hyödyntää syövän diagnostiikassa ja tulokset voivat edesauttaa uusien yksilöllisten syöpähoitojen kehityksessä.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Ryhmämme keskeisimmät tutkimusaiheet ovat palliatiivisen hoidon palveluiden vaikuttavuus elämän loppuvaiheen hoitoon ja terveydenhuollon resurssien käyttöön, potilaiden ja läheisten elämänlaatu ja syöpäpotilaiden liikunnallinen kuntoutus.
Tutkimuksemme auttaa järjestämään elämänloppuvaiheen hoidon palveluita ja palliatiivisen hoidon saatavuutta tarkoituksenmukaiseksi, mikä mahdollistaa hyvän elämän loppuvaiheen hoidon. Olemme myös osoittaneet, että liikunnallinen kuntoutus parantaa syöpäpotilaiden elämänlaatua ja on turvallista myös levinneen syövän vaiheessa.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Tavoitteemme on tutkia syöpähoitojen vaikuttavuutta (tehoa, haittavaikutuksia, kustannuksia) laajoissa, kansainvälisissä tietoverkoissa osana tutkimusta ja viranomaistyötä. Tätä verkostoa hyödynnämme myös biomarkkeritutkimukseen ja uusien hypoteesien testaamiseen.
Toivomme, että tutkimuksemme kautta syöpälääkkeet voidaan paremmin kohdentaa niille potilaille, jotka niistä eniten hyötyvät ja joilla mahdollisten haittavaikutusten riski on mahdollisimman pieni.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Tutkimusryhmämme tutkii veren hyytymisominaisuuksia ja syöpäsairaudet ovat tässä tärkeä kohde. Syöpä usein paitsi paljastuu, myös leviää veren virheellisen hyytymisen kautta. Erityisesti haima- ja munasarjasyövässä hyytymishäiriöt liittyvät taudin ennusteeseen ja valitettavasti hoitotoimetkin voivat altistaa verisuonitukoksille ja elinvaurioille.
Laboratoriotutkimusten kautta hyytymishäiriön luonnetta voi selvittää ja kohdentaa sen mukaan lääkehoitoja ja tutkia vasteita. Myös aivan uusia hyytymisen hoitomuotoja on kehitysvaiheessa, jota on tärkeä seurata.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Tutkimme HER2-positiivista rintasyöpää ja gastrointestinaalista stroomatuumoria (GIST) pyrkien parantamaan näiden sairauksien biologista ymmärtämistä ja kehittämään niille tehokkaita hoitoja.
Tutkimuksissamme saatetaan löytää nykyistä paremmin siedettyjä ja tehokkaampia syöpähoitoja, jotka pidentävät sairastuneiden elinaikaa säilyttäen samalla elämänlaadun hyvänä.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Ryhmämme tutkii boorineutronikaappaushoitoa (BNCT), joka on biologisesti kohdennettua sädehoitoa. BNCT-hoidoissa yhdistyvät sisäisen ja ulkoisen sädehoidon edut. Käytössämme on maailman ensimmäinen sairaalaympäristöön sijoitettu neutronihoitolaite ja potilashoidot on tarkoitus aloittaa lähitulevaisuudessa.
BNCT-hoidolla on saatu hyviä tuloksia mm. hoidettaessa paikallisesti uusiutuneita pään- ja kaulan alueen kasvaimia. Koska BNCT-hoidossa säteilyannos kohdistetaan kasvaimeen siihen kertyvän aineen (booratun aminohapon) avulla, voidaan tällä menetelmällä usein hoitaa sellaisiakin kasvaimia, joita ei voi enää hoitaa tavanomaisilla sädehoitotavoilla. Tällaisia kasvaimia voivat olla mm. tavanomaisesta sädehoidosta huolimatta paikallisesti uusiutuneet syövät, jotka sijaitsevat lähellä säteilyä vain rajoitetusti sietävää elintä.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Tutkimme imukudossyöpä- eli lymfoomahoitojen tehoa ja turvallisuutta sekä niihin vaikuttavia biologisia tekijöitä. Huomioimme tutkimuksessamme sekä lymfoomakudoksen ominaisuudet että potilaan elimistön reaktion lymfoomaan ja otamme havaintomme huomioon hoidon suunnittelussa. Tutkimuksemme kehittää näin yksilöllistä syövän hoitoa ja auttaa suuntaamaan hoitoa niille potilaille, jotka siitä eniten hyötyvät.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Yhteistyökumppaniksemme
Teemme yhteistyötä lääketeollisuuden sekä tuotekehityksen kanssa. Voit olla meihin yhteydessä ja ehdottaa tutkimusaihetta.
Syöpäkeskuksessa on käynnissä yli 150 tutkimusta, joista lääketutkimukset ovat merkittävä osa. Noudatamme kaikessa tutkimustoiminnassamme parhaita eettisiä periaatteita. Toteutamme tutkimukset hyvän tutkimustavan mukaisesti (Good Clinical Practice) pitäen tutkimuspotilaan etua ensisijaisena. Noudatamme tutkimustoiminnassamme myös Helsingin julistusta (Declaration of Helsinki).
Syöpäkeskukseen voi tarjota uusia tutkimuksia osoitteeseen uudetsyopatutkimukset@hus.fi tai suoraan tutkijalle.
Sairaalan tutkimusluvan saaminen lääketutkimukselle edellyttää eettisen toimikunnan ja FIMEAn hyväksyntää sekä taloussopimusta. Lupakäsittelyn kokonaiskesto tutkimustarjouksesta sen hyväksymiseen on noin kaksi kuukautta. Lupia ja sopimuksia voidaan valmistella ja käsitellä samanaikaisesti.
Yhteistyössä
Eteläinen syöpäkeskus FICAN South (Avautuu uuteen ikkunaan. Linkki vie toiselle verkkosivulle.)
Eteläinen syöpäkeskus eli FICAN South edistää syöpätutkimusta Etelä-Suomen alueella sekä koordioi syövän hoitoa ja diagnostiikkaa.
iCAN Digital Precision Cancer Medicine (Avautuu uuteen ikkunaan. Linkki vie toiselle verkkosivulle.)
iCAN-tutkimushankkeen tavoitteena on parantaa syöpäpotilaiden hoitoa ja tukea korkealaatuisesta syöpätutkimuksesta kumpuavien uusien innovaatioiden kehitystä.
Helsingin Biopankki (Avautuu uuteen ikkunaan. Linkki vie toiselle verkkosivulle.)
Hyödynnämme tutkimuksissamme biopankkiin tallennettuja näytteitä ja tietovarantoja. Lue lisää biopankkitoiminnasta Helsingin Biopankin sivuilta.
Lue lisää tutkimuksistamme
Levinneen melanooman hoitoon uusi lääke
Kliininen tutkimusyksikkö
Kliininen tutkimusyksikkö toimii kiinteänä osana Syöpäkeskusta. Yksikössämme tehdään vaiheen I-IV kliinisiä syöpähoitotutkimuksia ja hoidetaan kaikkia syöpädiagnooseja.