Siirry pääsisältöön

Lasten päivystys, Jorvin sairaala

Asiasanat:
  • Jorvin sairaala
  • lasten päivystys
  • lastentaudit

Jorvin sairaalan Lasten päivystyksessä hoidamme alle 16-vuotiaiden äkilliset sairaudet ja vammat sekä mielenterveyteen liittyvät ongelmat, jotka vaativat kiireellistä hoitoa.

Käden kipsaus

Otattehan yhteyttä omalle terveysasemalle arkisin klo 8–16 ja muina aikoina Päivystysapuun p. 116117 (0 €) ennen päivystykseen hakeutumista.

Hätätapauksissa (esim. vaikea hengenahdistus, iso vuotava haava tai kouristava lapsi) soitetaan hätänumeroon 112. Ensihoitajat arvioivat hoidontarpeen ja kuljettavat potilaan oikeaan hoitopaikkaan.

Yhteispäivystys

Hoidamme alle 16-vuotiaita Espoon, Kauniaisten, Vantaan ja Kirkkonummen lapsipotilaita. Jos lapsesi sairastuu äkillisesti, hänen ensisijainen hoitopaikkansa on arkisin klo 8–16 oma terveysasema tai Kirkkonummen terveysaseman päivystys klo 8–20.

Jorvin sairaalan lasten yhteispäivystys palvelee arkisin klo 16–22 sekä viikonloppuisin ja pyhinä klo 8–22. Kello 22 jälkeen hoidamme vain vakavasti sairastuneet potilaat, joiden hoito ei voi odottaa aamuun.

Erikoissairaanhoidon potilaat

Erikoissairaanhoidon päivystyspoliklinikalle tarvitset lääkärin lähetteen. Potilaat tulevat lähetteellä Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Vihdin, Karjalohjan, Karkkilan, Nummi-Pusulan ja Siuntion alueilta. Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa meille voi tulla asuinpaikasta riippumatta ympäri vuorokauden.

Arvioimme aina hoidon tarpeen ja kiireellisyyden

Sairaalan päivystyspoliklinikalla arvioidaan aina ensin hoidon tarve ja kiireellisyys. Sen perusteella sinut ohjataan sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle tai ottamaan yhteyttä omalle terveysasemalle, jos kiireellisen hoidon perusteet eivät täyty. Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä, ei tulojärjestyksessä. Sen vuoksi sinun jälkeesi tullut potilas saattaa päästä hoitoon ennen sinua.

Lasten murtumat

Espoolaisten lasten murtumat hoidetaan Jorvin lasten päivystyksessä. Murtumaepäilyissä pyydämme soittamaan ensin arkisin klo 8–16 omalle terveysasemalle, iltaisin ja viikonloppuisin neuvontaa saa numerosta 116 117. Pienet nyrjähdykset ja vammat hoituvat oman terveysaseman päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolla.Lasten oirenavigaattori

Lastentalo.fi-sivustolta Lasten oirenavigaattorista saa tietoa kuumeen, yskän, nuhan, korvakivun tai lievän hengitysvaikeuden hoidosta.

Lasten oirenavigaattori (Lastentalo.fi)

Päivystyskäynnin arvioitu kesto

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.