Siirry pääsisältöön

Neurokeskus

Neurokeskus sisältää neurologian ja neurokirurgian erikoisalat sekä neuropsykologian. Vastaamme keskushermostosairauksien diagnostiikasta, hoidosta ja kuntoutuksesta. Neurokeskus on yksi HUS-alueen 13 tulosyksiköstä.

Potilaan hoitamista Neurokeskuksessa.

 

Lisäksi vastaamme koko HUS-piirin neurologisesta ympärivuorokautisesta päivystyksestä sekä Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Päijät-Hämeen neurokirurgian ja vaativan neurologian päivystyksen järjestelyistä.  

Hoidamme potilaat akuutin oireen päivystyksellisestä arvioinnista toimenpiteen, vuodeosastohoidon ja kuntoutuksen kautta kotiin. 

Toimimme kaikkiaan viidellä sairaala-alueella, joissa on neurologian tai neurokirurgian poliklinikka ja/tai yksi/useampi vuodeosasto. Leikkaus-, päivystys- ja tehovalvontatoiminta on keskitetty pääosin Meilahteen ja Töölöön. 

Aktiivinen kansainvälinen verkostoituminen ja yhteistyö pitää opetuksemme ja tutkimuksemme lääketieteen kehityksen eturintamassa. 

Teemme kansainvälisen huipputason kliinistä tutkimusta ja käytössämme on merkittävä määrä ulkopuolista kilpailtua tutkimusrahoitusta. Seuraamme säännöllisesti hoidon laatua ja pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme. Esimerkiksi aivoinfarktin hoidossa hoitotuloksemme ovat maailman kärkeä.

Potilas voi mistä sairaanhoitopiiristä tahansa valita lähettävän lääkärin kanssa meidät hoitoa antavaksi kunnallisen erikoissairaanhoidon toimintayksiköksi.

Linjamme
Feedback

Löysitkö etsimäsi?