Siirry pääsisältöön

Kivunhoito

Asiasanat:
  • kipu
  • Kipuklinikka
  • tukielin- ja plastiikkakirurgia

HUSissa hoidamme sekä äkillistä että pitkäaikaista kipua.

Potilas lääkärin vastaanotolla Kipuklinikalla

Akuutti kipu on hyvin yleinen oire erilaisten sairauksien, vammojen ja leikkausten yhteydessä. Perusvastuu kivun hoidostasi on sairautesi hoidosta vastaavalla lääkärillä. 

Useimmissa sairaaloissamme, joissa tehdään leikkauksia, on vuodeosaston henkilökuntamme tukena konsultoiva akuutin leikkauksen jälkeisen kivun hoitoon perehtynyt Acute Pain Service -tiimi (APS).  
 
Ensisijaisesti pitkäaikaisesta kivusta kärsivien potilaiden hoidosta vastaa perusterveydenhuolto. HUS-alueella pitkittyneen kivun monialainen hoito on keskitetty HUS Kipuklinikallemme. Hyvinkään sairaanhoitoalueen kipupotilaat hoidamme Hyvinkään sairaalan kipupoliklinikalla. Hoitoon tarvitaan lääkärin lähete. Yleensä on parasta, että lähetteen laatii tilanteesi hyvin tunteva lääkäri. Huomioithan, ettei Kipuklinikalla ja Hyvinkään kipupoliklinikalla ole päivystystoimintaa.

Kipuklinikkamme yleisimmät potilasryhmät ovat erilaisista selkäkivuista, hermovauriokivuista ja vammojen jälkeisistä kivuista sekä syöpäkivuista kärsivät potilaat. Pitkäaikaisesta kivusta kärsivien potilaiden lähetteet käsittelemme keskitetysti yhtenäisin kriteerein potilaan asuinpaikasta riippumatta. 

Toimipisteet

Kipuklinikka, Ruskeasuo

Tutkimme ja hoidamme Kipuklinikalla potilaita, jotka kärsivät pitkittyneestä kivusta tai syövän aiheuttamasta kivusta. Toimimme ajanvarauksella ja potilaat…

Kipupoliklinikka, Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalan kipupoliklinikalla hoidamme potilaita, jotka sairastavat vaikeaa kipusairautta sekä potilaita, joilla on syöpäsairauteen liittyviä…

Feedback

Löysitkö etsimäsi?