Siirry pääsisältöön

Neurologia

Asiasanat:
  • neurologia
  • Neurokeskus

Neurologiassa vastaamme pääkaupunkiseudun tarvitsemista päivystysluonteisista neurologian erikoisalan palveluista, poliklinikka- ja vuodeosastohoidosta sekä vaativasta neurologisesta kuntoutuksesta. Muun Uudenmaan alueen osalta vastaamme vaativasta erityistason erikoissairaanhoidosta.

 

 

Potilas ja hoitajat neurologian vuodeosastolla

Meilahden tornisairaalan neurologian päivystyspoliklinikkamme on ainoa paikka Uudenmaan alueella, jossa vaativa hoito ja diagnostiikka, mukaan lukien aivoinfarktin liuotushoito, voidaan toteuttaa 24 tuntia vuorokaudessa kaikkina vuoden päivinä.

Neurologisten vuodeosastojen potilaistamme noin 80 % tulee päivystyspoliklinikalta. Vaativan neurologisen kuntoutuksen osastot ottavat potilaat vastaan suoraan sairaalahoidosta. Meilahden neurologian päivystyspoliklinikalla tarjoamme telestrokekonsultaatiota useille keskus- ja aluesairaaloiden ammattilaisille.

Neurologian poliklinikkamme Meilahdessa, Laaksossa, Jorvissa ja Peijaksessa vastaavat pääkaupunkiseudun polikliinisesta erikoissairaanhoidosta ja Uudenmaan alueen osalta vaativasta polikliinisesta erikoissairaanhoidosta. Erityispoliklinikoitamme ovat aivovammapoliklinikka sekä kuntoutustutkimusyksikkö (Paciuksenkatu 21).
 
Uudenmaan alueella Meilahden tornisairaalaan on keskitetty mm. Parkinsonin tautia sairastavien aivostimulaattorileikkausta edeltävä arviointi ja DBS-laitteen ohjelmointi leikkauksen jälkeen sekä epilepsiakirurgia-arviot ja leikkauksen jälkeinen hoito. Myös neuroimmunologisten ja neuromuskulaaristen sairauksien vaativa diagnostiikka on keskitetty Meilahteen. Näihin palveluihin voidaan tehdä lähete myös Uudenmaan alueen ulkopuolelta.

Toimipisteet

Neurologian poliklinikka, Nordenskiöldinkatu

Nordenskilödinkadun neurologian poliklinikalla tutkimme ja hoidamme hermoston elimellisiä sairauksia.

Neurologian vuodeosasto N1, Peijaksen sairaala

Peijaksen sairaalan neurologian vuodeosastolla hoidamme erikoissairaanhoitoa vaativia neurologisten sairauksia. Osastollemme tullaan pääsääntöisesti…

Neurologian vuodeosasto NE3, Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan neurologian vuodeosastolla NE3 hoidamme neurologista hoitoa vaativia potilaita.

Neurologian osasto M7A, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalan neurologian osastollamme M7A hoidamme potilaita, joilla on aivoverenkiertohäiriö.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?