Siirry pääsisältöön

Neurologia

Asiasanat:
  • neurologia
  • Neurokeskus

Neurologiassa vastaamme päivystysluonteisista neurologian erikoisalan palveluista, poliklinikka- ja vuodeosastohoidosta sekä vaativasta neurologisesta kuntoutuksesta. Muun Uudenmaan alueen osalta vastaamme vaativasta erityistason erikoissairaanhoidosta.

Potilas ja hoitajat neurologian vuodeosastolla

Meilahden tornisairaalan neurologian päivystyspoliklinikkamme on ainoa paikka Uudenmaan alueella, jossa vaativa hoito ja diagnostiikka, mukaan lukien aivoinfarktin liuotushoito, voidaan toteuttaa 24 tuntia vuorokaudessa kaikkina vuoden päivinä.

Neurologisten vuodeosastojen potilaistamme noin 80 % tulee päivystyspoliklinikalta. Vaativan neurologisen kuntoutuksen osastot ottavat potilaat vastaan suoraan sairaalahoidosta. Meilahden neurologian päivystyspoliklinikalla tarjoamme telestrokekonsultaatiota useille keskus- ja aluesairaaloiden ammattilaisille.

Neurologian poliklinikkamme Meilahdessa, Laaksossa, Jorvissa ja Peijaksessa vastaavat pääkaupunkiseudun polikliinisesta erikoissairaanhoidosta ja Uudenmaan alueen osalta vaativasta polikliinisesta erikoissairaanhoidosta. Erityispoliklinikoitamme ovat aivovammapoliklinikka sekä kuntoutustutkimusyksikkö (Paciuksenkatu 21).
 
Uudenmaan alueella Meilahden tornisairaalaan on keskitetty mm. Parkinsonin tautia sairastavien aivostimulaattorileikkausta edeltävä arviointi ja DBS-laitteen ohjelmointi leikkauksen jälkeen sekä epilepsiakirurgia-arviot ja leikkauksen jälkeinen hoito. Myös neuroimmunologisten ja neuromuskulaaristen sairauksien vaativa diagnostiikka on keskitetty Meilahteen. Näihin palveluihin voidaan tehdä lähete myös Uudenmaan alueen ulkopuolelta.

Skip video

Toimipisteet

AVH-valvonta, Stroke Unit, M7B, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalan aivoverenkiertohäiriöyksikössä hoidamme akuutisti sairastuneita aivoverenkiertohäiriöpotilaita, joiden tila vaatii erityistä…

Neurologian kuntoutuspoliklinikka, Nordenskiöldinkatu ja Paciuksenkatu

Neurologian poliklinikan kuntoutuspoliklinikkamme on ajanvarauspoliklinikka, jonne ohjataan kuntoutukseen äkillisen aivovaurion saaneita aikuisia (16…

Neurologian kuntoutustutkimusyksikkö, Paciuksenkatu

Paciuksenkadun kuntoutustutkimusyksikössä teemme työ- ja toimintakyvyn arvioita sekä lääkinnällisen ja ammatillisen kuntoutuksen suunnitelmia ja seurantaa…

Neurologian osasto M6, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalan neurologian osastolla M6 hoidamme pääasiassa potilaita, joilla on aivoverenkiertohäiriöitä.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.