Gå till huvudinnehåll

Om oss

HUS Helsingfors universitetssjukhus är Finlands största sjukvårdsdistrikt. På de här webbsidorna hittar du information om HUS förvaltning och beslutsfattande, utvecklingsprojekt, strategi och ansvar.

Läs om vår strategi

680 000

patienter som fått vård

2,2

miljoner invånare på specialupptagningsområdet

16 000

nyfödda

27 000

personalmängd

1300

elektiva remisser varje dag

820

jourbesök inom den specialiserade sjukvården per dag

92 000

operationer

2,9

miljoner poliklinikbesök

Finlands största sjukvårdsdistrikt

HUS, dvs. Samkommunen Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, består av fem sjukvårdsområden: HUCS, Hyvinge, Lojo, Borgå och Västra Nyland. HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet.

Vi organiserar vissa tjänster inom den specialiserade sjukvården utgående från universitetssjukhusens specialupptagningsområden. Till HUS specialupptagningsområde hör förutom HUS Södra Karelens, Kymmenedalens och Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikt.

Vi ansvarar för den mest krävande specialiserade sjukvården i Finland. Vi svarar för behandling och forskning vad gäller flera sällsynta och svåra sjukdomar på riksnivå.

Året på HUS

Här kan du läsa HUS årsberättelse och personalberättelse för 2019 och bekanta dig närmare med HUS nyckeltal

Kontaktuppgifter

Här hittar du de viktigaste kontaktuppgifterna till samkommunernas förvaltning, registratorskontor och fakturering

Historia

Som ett historiskt arv har vi totalt 21 sjukhus samt verksamhet på två sjukhus i Helsingfors och i flera mindre enheter som betjänar kommuninvånarna.

Samarbetet mellan mor och dotter fungerar också i sjukhusmiljön

Jobba hos oss

Hur är det att jobba på samma arbetsplats som sin mamma? Isa Forssas och Linda Kaarlela är mor och dotter, men också arbetskamrater. Duon, som arbetar på jouren på Jorvs sjukhus,