Siirry pääsisältöön

Synnytyssairaalan valinta ja tutustumiskäynnit

Asiasanat:
  • synnytys
  • Naistenklinikka
  • Espoon sairaala

HUSin sairaaloissa syntyy vuosittain noin 16 000 vauvaa. Lähes joka kolmas suomalainen syntyy HUSissa.

Kuvituskuva: Äiti, vastasyntynyt vauva ja tukihenkilö

Meillä voit synnyttää Naistenklinikalla sekä Espoon, Hyvinkään ja Lohjan sairaaloissa. Seuraamme myös riskiraskauksia synnytyssairaaloiden sekä Porvoon ja Raaseporin äitiyspoliklinikoilla. Voit vapaasti valita synnytyssairaalasi. Noudatamme samoja hoitoperiaatteita, kuten perhe- ja vauvamyönteisyyttä, kaikissa synnytyssairaaloissamme.

Hoidamme Naistenklinikalla koko Uudenmaan alueen osastohoitoa vaativat riskiraskaudet ja -synnytykset. Jos raskauttasi on seurattu äitiyspoliklinikalla tai sairaalassa, mietimme synnytyssairaalan valintaa tapauskohtaisesti yhdessä sinun ja lääkärisi kanssa. Jos lääkäri on todennut tarpeen sinun tai lapsesi vaativalle erityisseurannalle raskautesi aikana, hoidamme synnytyksen aina Naistenklinikalla.

Synnytykset eivät jakaudu tasaisesti vuoden jokaiselle päivälle. Koska synnytykset ovat päivystystoimintaa, kiireisemmät ja rauhallisemmat päivät vuorottelevat. Tämän takia sinut saatetaan omaan synnytyssairaalaan soittaessasi ohjata ruuhkan vuoksi toiseen HUSin sairaalaan. Tämä on valitettavaa, mutta näin varmistamme, että meillä on aikaa juuri sinulle ja perheellesi synnytyksen aikana ja sen jälkeen.

Tutustumiskäynti synnytyssairaalaan ja etävalmennukset

Toimipisteet

Synnytysosasto, Naistenklinikka

Naistenklinikan synnytysosastolla hoidamme normaalien synnytysten lisäksi myös HUS-alueen vaikeimmat riskisynnytykset sekä hyvin ennenaikaiset…

Synnytysosasto 2S, Lohjan sairaala

Lohjan sairaalan synnytysosastolla tarjoamme yksilöllistä, korkealaatuista, synnyttäjän toiveista lähtevää ja perhekeskeistä hoitoa. Noudatamme WHO:n ja…

Synnytysosasto, Espoon sairaala

Espoon sairaalan synnytysosastolla hoidamme synnytyksiä ja huolehdimme vastasyntyneiden hyvinvoinnista.

Synnytysosasto, Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalan synnytysosastolla voi synnyttää raskausviikosta 35+0 lähtien. Synnytysyksikköön kuuluvat äitiyspoliklinikka, synnytyssalit…

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.