Siirry pääsisältöön

Käsikirurgia

Asiasanat:
  • käsikirurgia
  • kirurgia

Käsikirurgiassa tutkimme ja hoidamme käsien sekä osittain koko yläraajan sairauksia ja vammoja, jotka vaativat leikkaushoitoa.

Hoidamme erilaisia rasitusvaivoja, nivelkulumia, hermopinteitä, nivel- ja jännetulehduksia, käden haavoja ja murtumia sekä raajojen tai raajan osien tapaturmaisia irtoamisia ja niiden jälkitilojen korjauksia.

Tyypillisimpiä päivystyksellisiä hoidettavia vaivoja ovat rannemurtumat sekä haavojen aiheuttamat jännevammat. Vaativimpiin toimenpiteisiin kuuluvat irronneiden raajojen tai raajan osien kiinnitykset sekä vaikeiden hermovammojen hoito, mm. neliraajahalvautuneiden potilaiden yläraajaleikkaukset.

Hoidamme yläraajakirurgiaa vaativia aikuispotilaita Meilahden, Herttoniemen ja Hyvinkään sairaaloissa. Lasten käsikirurgiset leikkaukset, esimerkiksi synnynnäisten epämuodostumien korjaukset, teemme Uudessa lastensairaalassa.​

Vaativimmat toimenpiteet koko Suomesta on keskitetty Meilahden siltasairaalaan, jossa teemme myös kaikki HUS-alueen käsikirurgiset päivystysleikkaukset. Siltasairaalassa hoidamme mm. neliraajahalvauspotilaita, joilla on vaativia yläraajavammoja.

Toimipisteet

Käsikirurgian poliklinikka, Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalan käsikirurgian poliklinikalla hoidamme ranteen ja käden alueen vammoja ja sairauksia.

Toimenpidepoliklinikka, Raaseporin sairaala

Raaseporin sairaalan toimenpidepoliklinikalla teemme toimenpiteitä paikallispuudutuksessa.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.