Siirry pääsisältöön

Käsikirurgia

Asiasanat:
  • käsikirurgia
  • kirurgia

Käsikirurgiassa tutkimme ja hoidamme käsien sekä osittain koko yläraajan sairauksia ja vammoja, jotka vaativat leikkaushoitoa.

Hoidamme erilaisia rasitusvaivoja, nivelkulumia, hermopinteitä, nivel- ja jännetulehduksia, käden haavoja ja murtumia sekä raajojen tai raajan osien tapaturmaisia irtoamisia ja niiden jälkitilojen korjauksia.

Tyypillisimpiä päivystyksellisiä hoidettavia vaivoja ovat rannemurtumat sekä haavojen aiheuttamat jännevammat. Vaativimpiin toimenpiteisiin kuuluvat irronneiden raajojen tai raajan osien kiinnitykset sekä vaikeiden hermovammojen hoito, mm. neliraajahalvautuneiden potilaiden yläraajaleikkaukset.

Hoidamme yläraajakirurgiaa vaativia aikuispotilaita Töölön, Herttoniemen ja Hyvinkään sairaaloissa. Lasten käsikirurgiset leikkaukset, esimerkiksi synnynnäisten epämuodostumien korjaukset, teemme Uudessa lastensairaalassa.​

Vaativimmat toimenpiteet koko Suomesta on keskitetty Töölön sairaalaan, jossa teemme myös kaikki HUS-alueen käsikirurgiset päivystysleikkaukset. Töölön sairaalassa hoidamme mm. neliraajahalvauspotilaita, joilla on vaativia yläraajavammoja.

Toimipisteet

Käsikirurgian poliklinikka, Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalan käsikirurgian poliklinikalla hoidamme ranteen ja käden alueen vammoja ja sairauksia.

Ortopedian anestesia- ja leikkausosasto, Töölön sairaala

Töölön sairaalan ortopedisella anestesia- ja leikkausosastolla hoidamme leikkaushoitoa vaativia tuki- ja liikuntaelinten vammoja.

Toimenpidepoliklinikka, Raaseporin sairaala

Raaseporin sairaalan toimenpidepoliklinikalla teemme toimenpiteitä paikallispuudutuksessa.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?