Gå till huvudinnehåll

Handkirurgi

Nyckelord:
  • handkirurgi
  • kirurgi

Inom handkirurgin undersöker och behandlar vi sjukdomar och skador i händerna och delvis i hela den övre extremiteten som kräver operativ behandling.

Vi behandlar olika belastningsbesvär, ledförslitning, nervkompressioner, led- och seninflammationer, handsår och frakturer samt avlossning av extremitet eller delar av extremiteten till följd av olycksfall samt korrigeringar av deras följdtillstånd.

Typiska besvär som behandlas vid jouren är handledsfrakturer och senskador orsakade av sår. De mest krävande operationerna är fixeringar av extremiteter eller delar av extremiteter som lossnat samt behandling av svåra nervskador, bl.a. operationer av de övre extremiteterna hos patienter med tetraplegi.

Vi vårdar vuxna patienter som kräver kirurgi i övre extremiteterna på Tölö, Hertonäs och Hyvinge sjukhus. Handkirurgiska operationer på barn, till exempel korrigeringar av medfödda missbildningar, gör vi på Nya barnsjukhuset.

De mest krävande ingreppen i hela Finland är centraliserade till Tölö sjukhus, där vi även genomför alla handkirurgiska jouroperationer inom Nyland. På Tölö sjukhus behandlar vi till exempel patienter med tetraplegi som har krävande skador i de övre extremiteterna.

Enheter

Handkirurgiska polikliniken, Hyvinge sjukhus

På handkirurgiska polikliniken på Hyvinge sjukhus behandlar vi skador och sjukdomar i handled och händer.

Ortopediska operations- och anestesiavdelningen, Tölö sjukhus

På ortopediska operations- och anestesiavdelningen på Tölö sjukhus behandlar vi skador i stöd- och rörelseorganen som kräver operativ behandling.

Ingreppspolikliniken, Raseborgs sjukhus

Vid Raseborgs sjukhus ingreppspoliklinik gör vi ingrepp i lokalbedövning.

Feedback

Hittade du vad du sökte?