Siirry pääsisältöön

Elinsiirrot

Asiasanat:
  • maksakirurgia
  • elinsiirto
  • elinsiirtokirurgia

Teemme HUSissa valtakunnallisesti kaikki Suomen elinsiirrot. Aikuispotilaiden elinsiirtoleikkaukset teemme Meilahden tornisairaalassa ja lapsipotilaiden elinsiirrot Uudessa lastensairaalassa.

Lääkärit

Elinsiirto on vaativa toimenpide, jossa potilaan kehoon siirretään kokonainen tai osittainen elin. Elinsiirto voidaan tehdä, kun oma elin on lakannut toimimasta (munuaissiirto) tai jos potilaan henki on uhattuna elimen toiminnan heikkenemisen vuoksi.

Teemme HUSissa munuaisen-, maksan-, sydämen-, keuhkon-, haiman- ja suolensiirtoja sekä haiman saarekesolusiirtoja. Yleisin elinsiirtoleikkaus on munuaissiirto. Suolensiirtoja tehdään Pohjoismaissa Helsingin lisäksi vain Göteborgissa.

Elinsiirtotoimintamme edellytyksenä on toimiva elinluovutussysteemi. Teemme yhteistyötä Suomen muiden yliopisto- ja keskussairaaloiden kanssa. Keskussairaaloilla on tärkeä rooli aivokuolleen luovuttajan tunnistamisessa ja hoidossa ennen elinten irrotusta.

Elinsiirtokirurgimme vastaavat sekä elinluovutus- että elinsiirtoleikkauksista.
 

Elinsiirrot vuonna 2022

munuaiset 250
maksa 62
sydän 19
keuhko 20
haima 20


YHTEENSÄ
371

 

Lisätietoa elinluovutuksesta>>
Toimipisteet

5A Elinsiirrot ja maksakirurgia, haima- ja mahalaukun kirurgia, Meilahden kolmiosairaala

Meilahden kolmiosairaalan osastolle 5A on keskitetty valtakunnallisesti maksan- ja suolensiirtopotilaat sekä vaativaa maksakirurgiaa tarvitsevat potilaat…

5B munuais- ja haimasiirrot, nefrologia, Meilahden kolmiosairaala

Osastolle 5B on keskitetty valtakunnallisesti munuais- ja haimansiirtopotilaat sekä munuaisten omaissiirtopotilaiden hoito. Lisäksi hoidamme munuais- ja…

Anestesia- ja leikkausosasto, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalan anestesia- ja leikkausosastolla teemme vatsaelin-, verisuoni-, sydän-, keuhko- ja maksakirurgian sekä suu- ja leukakirurgian…

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.