Siirry pääsisältöön

Hoito- ja terveystieteiden tutkimuskeskus NRC

Hoito- ja terveystieteiden tutkimuskeskus NRC:ssa tavoitteemme on vahvistaa hoitohenkilökuntamme tutkimusosaamista. Pyrimme toiminnallamme lisäämään tutkimustiedon hyödyntämistä kliinisessä hoitotyössä ja erikoissairaanhoidon prosesseissa. 

sairaanhoitaja tutkii lapsipotilasta

HUSin alueella ei ole yliopistoa, jossa opetetaan hoitotiedettä. Siksi henkilökuntamme tekee tutkimusta useisiin eri oppilaitoksiin. Koordinoimme NRC:ssä eri yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen HUSissa tekemää hoito- ja terveystieteellistä tutkimusta.

NRC:ssa haluamme edistää sitä, että potilashoidossa havaitut tutkimustarpeet johtaisivat yhä useammin tieteellisen tutkimuksen tekemiseen. Vahvistamme tätä tarjoamalla resursseja ja luomalla hoitotyön kehittämistyölle selkeän rakenteen. 

Kolme HUSin tulosyksikköä hakee magneettisairaala-statusta. Statuksen saa, kun hoidon laatu on erinomaista ja täyttää laatukriteerit. Hoitotyön vaikuttavuuden arviointi on tärkeä osa toimintaamme.

Lue lisää magneettisairaalahankkeesta täältä​.

Tutkimuskeskuksessa viestimme myös hoitotyön suosituksista, ja tällä tavoin edistämme tutkimusnäyttöön perustuvaa hoitotyötä.