Glaukooma ja neuro-oftalmologia

Käyntiosoite
Rubik-kiinteistö
Maistraatinportti 2, 7. kerros
Pasila, Helsinki

Haartmaninkatu 4C 3. kerros
Meilahti, Helsinki

Reittiopas


Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä:
Soittoaika on ma-to 7:30-13:00 ja pe 7:30-11:00, puh. (09) 471 73113
 
Ylilääkäri: Mika Harju
Neuro-oftalmologian osastonylilääkäri: Terho Latvala
 
Aukioloaika
arkisin klo 7.30–15.30 

Glaukoomayksikön toiminta-alueita ovat glaukooman varhaisdiagnostiikka ja ongelmallisten glaukoomatapausten hoito. Neuro-oftalmologian yksikössä hoidetaan potilaita, joilla voi olla aivotuumori, kaksoiskuvia, silmien liikehäiriöitä ja näönmenetyksiä.

Glaukooma ja neuro-oftalmologian poliklinikalla hoidetaan erikoistason hoitoa vaativia potilaita ja potilaat tullevat hoitoon aina lähetteellä.

Glaukooma:

Glaukoomavastaanotoilla tehdään diagnostiikkaa ja arvioidaan laser- ja leikkaushoidon tarvetta sekä hoidetaan potilaita, joilla on esimerkiksi lääkehoito-ongelmia. Glaukoomayksikössä tehdään erilaisia lasertoimenpiteitä ja vaativaa glaukoomakirurgiaa. Glaukoomayksikköön tuleville potilaille voidaan tehdä pääsääntöisesti jo ennen vastaanottokäyntiä näkökenttätutkimuksia ja erilaisia kuvantamistutkimuksia.

Neuro-oftalmologia: 

Neuro-oftalmologian vastaanotoilla selvitellään syitä näön selittämättömään alenemiseen, näkökenttäpuutoksiin ja mustuaisongelmiin. Neuro-oftalmologisessa yksikössä tehdään neurokirurgisten potilaiden tutkimuksia sekä selvitellään neurologisiin tauteihin liittyviä oftalmologisia oireita ja löydöksiä. Neuro-oftalmologia on erikoisala, jossa yhdistyvät silmäsairaudet ja neurologia. Neuro-oftalmologit tyypillisesti antavat konsultaatioapua muille silmälääkäreille ja erikoislääkäreille näköjärjestelmän ongelmien selvittelyssä ja arvioinnissa. Neuro-oftalmologiset tutkimukset tehdään vastaanottokäynnin yhteydessä  ja tutkimukset ovat usein aikaa vieviä.


Tutkimukset:

Tutkimusyksikössä tehdään näkökenttätutkimuksia, valokuvauksia, väriainekuvauksia, kerroskuvauksia, elektrofysiologisia tutkimuksia ja silmänpainemittauksia. Tutkimukset ovat potilaalle turvallisia. Joskus mustuaiset joudutaan laajentamaan lyhytvaikutteisilla silmätipoilla ja näkö voi olla lievästi hämärä silmänpohjatutkimuksen jälkeen.

Tutkimus- ja vastaanottokäynneille tultaessa on suositeltavaa käyttää yleisiä kulkuneuvoja.

Tutkimus- ja vastaanottokäynneille tultaessa kannattaa varata reilusti aikaa. Erilaiset vastaanoton yhteydessä tehtävät tutkimukset ja toimenpiteet aiheuttavat aikatauluihin muutoksia päivittäin.

 

Vasen
Oikea