Gå till huvudinnehåll

Ögonsjukdomar

Nyckelord:
  • ögonsjukdomar
  • ögonsjukdomar

Vid kliniken för ögonsjukdomar diagnostiserar och behandlar vi ögonsjukdomar samt fastställer och korrigerar brytningsfel. Vi vårdar patienter i alla åldrar, från nyfödda prematurer till seniorer.

Leikkaustilanne

Vår klinik för ögonsjukdomar har poliklinisk verksamhet vid olika vård- och undersökningsenheter samt på tre vårdavdelningar där vi vårdar operations- och ingreppspatienter. Större delen av vår operationsverksamhet utförs dagkirurgiskt, vilket betyder att patienterna oftast skrivs ut samma dag som ingreppet sker. Vi behandlar sällsynta ögonsjukdomar centraliserat från hela Finland.

Ögonsjukdomar som behandlas jourmässigt

Huvudstadsregionens jour för ögonsjukdomar finns på Ögon-öronsjukhuset. Jourmässigt behandlar vi till exempel skador som genomborrar ögat, vissa ögoninfektioner och olika synstörningar.

Man behöver i regel en remiss för att vårdas hos oss, då den remitterande läkaren konsulterar vår jourhavande läkare i förväg. Endast verkliga nödfall, såsom skador som genomborrar ögat, behandlar vi utan remiss.

Vårdställen inom HUS område

Inom Nyland har vi verksamhet på sex platser: i Helsingfors på Ögon-öronsjukhuset, Mun- och tandcentret, Ortons fastighet i Brunakärr och i Rubik-fastigheten i Böle.

Större delen av vår verksamhet inom ögonsjukdomar sker på Ögon-öronsjukhuset. Poliklinisk och operationsverksamhet finns dessutom på sjukhusen i Lojo och Borgå.

 

Enheter

Akutmottagningen för ögonsjukdomar, Ögon-öronsjukhuset

På akutmottagningen undersöker och vårdar vi patienter i alla åldrar som behöver specialiserad sjukvård. Ring innan du uppsöker jouren. Du behöver en…

Barnenheten, Ögon-öronsjukhuset

På Barnenheten för ögonsjukdomar vid Ögon-öronsjukhuset vårdar vi både barnpatienter som kommer till polikliniken och barnpatienter som ska vara med om ett…

Dagkirurgi för ögonsjukdomar, Ögon-öronsjukhuset

Vid den dagkirurgiska enheten för ögonsjukdomar vårdar vi vuxna patienter som kommer på starr-, glaukom- och skelningskirurgiska operationer samt för…

Diabetes- och trombospolikliniken, Brunakärr

Vår Diabetes- och trombospoliklinik för ögonsjukdomar finns på Tenalavägen i Brunakärr. Polikliniken fungerar som tidsbokningspoliklinik på vardagarna.

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen!

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.