Siirry pääsisältöön

Vatsakeskuksen yhteisosasto M13 ja VARKO-yksikkö, Meilahden tornisairaala

Asiasanat:
  • Meilahden tornisairaala
  • vatsaelinkirurgia
  • urologia

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Meilahden tornisairaala, 13. krs
Haartmaninkatu 4
Helsinki

Postiosoite

PL 314
00029 HUS

HUS Vatsakeskuksen yhteisosaston M13 kokonaisuuteen Tornisairaalassa kuuluu 15 paikkainen monierikoisalainen kirurginen vuodeosasto sekä 15 paikkainen varhaisen kotiutumisen VARKO-yksikkö.

Hoitaja juttelee potilaan kanssa.

Osastomme henkilökunta toimii tiiviissä yhteistyössä eri erikoisalojen kanssa. Hoitotyötä ja sen laatua kehitetään aktiivisesti. Hoitotyötämme ohjaa potilaiden ja omaisten yhdenvertaisuuden periaate ja yksilöllinen kohtaaminen. Tärkeä osa hyvää hoitotyötä on potilaiden ja heidän läheistensä ohjaus ja neuvonta.

Vuodeosastomme M13 erikoisaloja ovat urologia, verisuonikirurgia, endokrinologia ja endokriininen kirurgia. Koulutetut uroterapeuttimme toimivat urologisten potilaiden laadukkaan hoidon tukena. Vuodeosastopaikkoja osastolla on arkisin 15 ja viikonloppuisin 12.
Varhaisen kotiutumisen yksikkömme VARKO on aloittanut toimintansa vuodeosaston yhteydessä M13 A-siivessä maaliskuussa 2019. Tulet sinne erilaisiin elektiivisiin toimenpiteisiin, joiden erikoisaloina ovat urologia, gastrokirurgia, gastroenterologia sekä verisuonikirurgia. VARKO tarkoittaa varhaisen kotiutumisen yksikköä. Yksikön tarkoituksena on antaa sinulle turvallinen toimenpiteiden jälkeinen erikoissairaanhoitotasoinen seuranta. Me Varhaisen kotiutumisen yksikössä haluamme, että potilasprosessit ovat mahdollisimman sujuvia ja asiakaslähtöisiä. Tavoitteenamme on, että pääset turvallisesti kotiutumaan kotiutuskriteerien täytettyä saman tai seuraavan päivän aikana.

Yhteisosaston M13 alaisuudessa toimivat myös LEIKO-yksikkö (leikkaukseen kotoa-yksikkö) sekä kirurgian päiväyksikkö.

Tulet osastoillemme lähetteellä.
 

Sairaalat