Siirry pääsisältöön

Vatsaelinkirurgia ja endoskopia

Asiasanat:
  • vatsaelinkirurgia
  • tyrät
  • syöpä

Tutkimme ja hoidamme vatsaelinkirurgiassa ruoansulatuskanavan kirurgisia sairauksia. Näitä ovat suoliston sairaudet ruokatorvesta peräsuoleen sekä maksan, sappiteiden ja haiman kirurgiset taudit. Näiden lisäksi hoidamme myös tiettyjen ruoansulatuskanavan ulkopuolisten elinten kuten pernan sairauksia sekä vatsanpeitteiden tyriä.

Hoitaja juttelee potilaalle sairaalan käytävällä.

Vatsaelinkirurgian alaan kuuluu useita tavallisia syöpiä kuten mahan, haiman ja paksusuolen syövät. Erikoisalalla hoidetaan myös ei-kirurgisesti muutamia sairauksia, esimerkiksi haimatulehdusta.

Vatsaelinkirurgit ja sisätautigastroenterologit hoitavat usein yhteistyössä joitakin sairauksia kuten refluksisairautta, vatsahaavatautia ja suoliston tulehduksellisia sairauksia.

Suuri osa potilaistamme tulee hoitoon päivystyksen kautta jonkin vatsan alueen äkillisen ongelman takia. Muita suuria potilasryhmiämme ovat mahasuolikanavan syöpäpotilaat, sappi- ja tyräpotilaat sekä erilaisiin tähystyksiin tulevat potilaat.

Tyypillinen päivystyksellisesti hoidettava vatsaelinkirurginen vaiva on umpilisäkkeen tai sappirakon tulehdus. Myös erilaiset suolitukokset, suolenpuhkeamat ja kureutuneet tyrät vaativat usein päivystys-leikkausta. Akuutti haimatulehdus ja erilaiset vatsanalueen tapaturmat ovat myös tavallisia päivystyspotilailla.

Tutkimme ja hoidamme pääkaupunkiseudulla perustason vatsaelinkirurgisia potilaita Meilahden tornisairaalassa, sekä Jorvin ja Peijaksen sairaaloissa. Tämän lisäksi  vatsaelinkirurgiaa tehdään Lohjan, Hyvinkään, Porvoon ja Raaseporin sairaaloissa.

Vaativin vatsaelinkirurgia kuten suuret syöpäleikkaukset on keskitetty Vatsakeskuksen toimipisteisiimme. Keskus vastaa myös vaikean haimatulehduksen leikkaus- ja tehohoidosta sekä vatsan robottikirurgisista toimenpiteistä. Vatsakeskuksen vatsaelinkirurgia ja endoskopia-linja on tunnettu myös erilaisista vaativista tähystystoimenpiteistä.Toimipisteet

Osasto K5, vatsaelinkirurgia, Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan osastolla K5 tutkimme ja hoidamme vatsaelinkirurgisia päivystyspotilaita.

Vatsakeskuksen yhteisosasto M13 ja VARKO-yksikkö, Meilahden tornisairaala

HUS Vatsakeskuksen yhteisosaston M13 kokonaisuuteen Tornisairaalassa kuuluu monierikoisalainen sisätauti-kirurginen vuodeosasto sekä varhaisen kotiutumisen…

Osasto K6 (vatsaelinkirurgia), Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan osastolla K6 hoidamme vatsaelinkirurgisia potilaita.

Osasto K7 (vatsaelinkirurgia), Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan osastolla K7 hoidamme vatsaelinkirurgisia potilaita.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.