Siirry pääsisältöön

5A Elinsiirrot ja maksakirurgia, haima- ja mahalaukun kirurgia

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Meilahden kolmiosairaala, 5. krs
Haartmaninkatu 4
Helsinki

Postiosoite

PL 372
00029 HUS

Vierailuajat

Palveluajat

ma–su 13.00–19.00
Huomioithan, että osastolle ei saa tuoda kukkia.

Meilahden kolmiosairaalan osastolle 5A on keskitetty valtakunnallisesti maksan- ja suolensiirtopotilaat sekä vaativaa maksakirurgiaa tarvitsevat potilaat. Lisäksi hoidamme tietyn potilasryhmän gastroenterologisia potilaita. Hoidamme myös haima- ja mahalaukun kirurgian potilaat.

Hoitajat keskustelevat käytävällä.

Teemme osastolta käsin erilaisia maksa-tai sappikirurgisia, haima- ja ylävatsakirurgisia ja radiologisia toimenpiteitä sekä tutkimuksia, joita ovat mm. maksaresektio eli maksan osan poisto, kohdun limakalvon ja haiman poistot sekä TCE-hoito, jossa ruiskutetaan solunsalpaajaa suoraan maksakasvainta suonittaviin valtimoihin.

Olemme auki ympäri vuorokauden. Tulet leikkaukseen pääsääntöisesti LEIKO-yksikön eli leikkaukseen kotoa -yksikön kautta. Osastolle tutkimukseen tulevilla on mahdollisuus yöpyä potilashotellissa.

Sairaalat

Palvelut

Endokrinologia ja parenkyymielinsairaudet

Hoidamme potilaita endokrinologian ja endokriinisen kirurgian, elinsiirto- ja maksakirurgian sekä nefrologian erikoisaloilla.

Elinsiirrot

Teemme HUSissa valtakunnallisesti kaikki Suomen elinsiirrot. Aikuispotilaiden elinsiirtoleikkaukset teemme Meilahden tornisairaalassa ja lapsipotilaiden…

Suolensiirrot

Suolensiirrot on muiden elinsiirtojen tapaan keskitetty valtakunnallisesti Hyksiin. Valtaosa suolensiirroista tehdään lapsille.

Maksansiirrot

Maksansiirtoa tarjotaan hoidoksi potilaille, joilla on joko krooninen, loppuvaiheen maksatauti tai äkillinen maksan vajaatoiminta. Potilaan ennuste voi…