Siirry pääsisältöön

Naistentautien poliklinikka, Hyvinkään sairaala

Asiasanat:
  • naistentaudit
  • Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalan naistentautien poliklinikalla teemme kohduntähystyksiä, virtsankarkailuleikkauksia, kohdun limakalvon lämpöpallohoitoja sekä kohdunkaulan sähkösilmukkahoitoja ja lisäksi meillä toimii seksuaalineuvojan vastaanotto.

Yhteydenotot


Naistentautien poliklinikka sijaitsee sairaalan 2. kerroksessa synnytyssalien ja äitiyspoliklinikan yhteydessä. Meille tulet hoitoon lähetteellä. Ennen vastanotolle tuloa saat yleensä esitieto- ja oirekyselylomakkeet täytettäväksi.

Naistentautien poliklinikalla hoidamme lähetteen perusteella tulleita potilaita, joilla on naistentauteihin liittyvä sairaus tai ongelma. Yleisimpiä syitä käyneille ovat vuotohäiriöt, erilaiset kiputilat, virtsan pidätyskyvyn ongelmat ja gynekologiset kasvaimet. Hoidamme poliklinikalla myös raskaudenkeskeytyksiä. Emättimen kautta tehtävä ultraäänitutkimus on tavallinen vastaanotolla tehtävä tutkimus. Meillä on myös lääkäreitä, jotka tekevät vaativaa ultraäänidiagnostiikkaa.

Syöpäpotilaiden hoito on keskitetty Naistenklinikalle, Hyvinkäällä tutkimme syöpäepäilyt. Lisäksi hoidamme palliatiivisen vaiheen potilaita yhteistyössä Keski-Uudenmaan Sote -kuntayhtymän (Keusoten) palliatiivisen hoitotiimin kanssa. Hyvinkäällä teemme myös lapsettomuuden perustutkimukset, jonka jälkeen hoito tapahtuu Helsingissä Lisääntymislääketieteen yksikössä. Lisäksi meillä toimii seksuaaliterapeutin vastaanotto.

Jos käyntisi perusteella arvioimme, että sairautesi hoito tarvitsee kirurgista toimenpidettä, toteutamme sen joko leikkaussalissa tai poliklinikallamme. Teemme poliklinikallamme mm. kohduntähystyksiä, virtsankarkailuleikkauksia, kohdun limakalvon lämpöpallohoitoja sekä kohdunkaulan sähkösilmukkahoitoja. Tällöin kotiudut muutama tunti toimenpiteen jälkeen.

Leikkaussalimme on uusittu vuonna 2019. Osa leikkauksista toteutetaan gastrokirurgin, urologin ja gynekologin yhteisleikkauksina. Meillä on vahva osaaminen sekä alatiekirurgiassa että tähystysleikkauksissa. Valtaosa potilaista kotiutuu päiväkirurgisina. Joskus potilas kuitenkin vaatii seurantaa seuraavaan aamuun saakka, jolloin hän siirtyy vuodeosastolle toipumaan.

Hoidosta vastaavat yhdessä työparina lääkäri ja hoitaja. Lääkärimme ovat sekä naistentautien erikoislääkäreitä että naistentauteihin ja synnytyksiin erikoistumassa olevia lääkäreitä, joilla on aina mahdollisuus tarvittaessa konsultoida kokeneempaa erikoislääkäriä. Vastaanotoilla käytämme runsaasti esitieto- ja oirekyselylomakkeita, jolloin meille jää enemmän aikaa keskittyä hoitomahdollisuuksien pohdintaan ja yksilölliseen neuvontaan. Pyrimme hoitamaan asiat joustavasti yhdellä poliklinikkakäynnillä.

Seksuaaliterapia

Seksuaaliterapiassa pääset pohtimaan omaa seksuaalisuuttasi ja siihen liittyviä mahdollisia haasteita yhdessä ammattilaisen kanssa. Saat tietoa, tukea ja työkaluja oman tilanteesi helpottamiseen.

Yleisiä syitä seksuaaliterapian vastaanotolle tulemiseen ovat mm. yhdyntäkivut, vulvodynia, lapsettomuus, seksuaalisten halujen eriparisuus ja synnytystrauman vaikutus seksuaalisuuteen. Seksuaaliterapian vastaanotolle olet tervetullut yksin tai yhdessä kumppanin kanssa.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.