Siirry pääsisältöön

Tekonivelkirurgia

Asiasanat:
  • ortopedia
  • traumatologia
  • tekonivel

Nivelrikko on tekonivelleikkauksen pääsyy. Teemme valtaosan tekonivelleikkauksista lonkan ja polven niveliin, mutta voimme myös korvata muissa pienemmissä nivelissä kuten olkapäässä, kyynärpäässä ja nilkassa nivelrikon vaurioittaman nivelen tekonivelellä.

Harkitsemme tekonivelkirurgiaa nivelrikon hoidoksi siinä vaiheessa, kun nivelrikon oireet ja löydökset ovat edenneet pitkälle ja nivelrikko aiheuttaa sinulle merkittävää haittaa jokapäiväisessä elämässä, eikä muu hoito, yleensä kipulääkitys ja kuntoutus, ole tuottanut riittävää apua.

Tekonivelleikkausten tavoitteena on kipujen lievittäminen ja liikuntakyvyn parantaminen. Ensisijaisena tavoitteena on helpottaa selviytymistäsi jokapäiväisessä elämässä. Onnistunut tekonivelleikkaus antaa tulokseksi kivuttomamman ja liikelaajuudeltaan riittävästi liikkuvan nivelen. Oma aktiivisuutesi on ratkaisevan tärkeää hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Tekonivelkirurgia HUSissa


Teemme tekonivelleikkaukset Tekonivelkeskuksessa Peijaksen sairaalassa, minne tekonivelkirurgia on keskitetty pääkaupunkiseudulla.

Muualla HUS-alueella tekonivelleikkauksia tehdään Raaseporin, Lohjan, Hyvinkään ja Porvoon sairaaloissa. Uusintaleikkaukset on pääsääntöisesti keskitetty Hyksin Tekonivelkeskukseen.

 

Toimipisteet

Kirurgian vuodeosastot, Lohjan sairaala

Lohjan sairaalan kirurgian vuodeosastoilla 3A ja 3B hoidamme leikkaus-, tapaturma- ja kuntoutuspotilaita.

Tekonivelkeskus, Peijaksen sairaala

Peijaksen sairaalassa toimiva HUSin Tekonivelkeskus on Pohjoismaiden toiseksi suurin. Teemme noin 3000 tekonivelleikkausta joka vuosi - näistä valtaosa…

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.