Gå till huvudinnehåll

Proteskirurgi

Nyckelord:
  • ortopedi
  • traumatologi
  • ledprotes

Artros är den vanligaste orsaken till en protesoperation. Vi utför majoriteten av protesoperationerna i höft- och knäleder, men vi kan också ersätta en led som skadats av artros i mindre leder, till exempel i axeln, armbågen och vristen med en protes.

Vi överväger proteskirurgi som behandling av artros när artrossymtomen och fynden framskridit så att artrosen orsakar dig betydande besvär i vardagen och ingen annan behandling, vanligtvis smärtstillande läkemedel och rehabilitering, har gett tillräcklig hjälp.

Syftet med proteskirurgi är att lindra smärtan och förbättra rörelseförmågan. Det primära syftet med operationen är att göra det lättare för dig att klara dig i vardagslivet. En lyckad protesoperation resulterar i en led som gör mindre ont och som har ett tillräckligt rörelseomfång. Din aktiva medverkan har en avgörande betydelse för ett bra slutresultat.

Proteskirurgi på HUS


Vi utför protesoperationer på Endoprotesenheten på Pejas sjukhus dit proteskirurgin koncentrerats i huvudstadsregionen.

Inom det övriga HUS-området utförs protesoperationer på Raseborgs, Lojo, Hyvinge och Borgå sjukhus. I regel har reoperationer koncentrerats till Endoprotesenheten.

 

Enheter

Kirurgiska vårdavdelningarna, Lojo sjukhus

Vid Lojo sjukhus kirurgiska vårdavdelningar 3A och 3B vårdar vi operations-, olycksfalls- och rehabiliteringspatienter.

Endoprotesenheten, Pejas sjukhus

HUS Endoprotesenhet på Pejas sjukhus är den näst största i Norden. I enheten görs ca 3 000 endoprotesoperationer varje år – de flesta av dessa är…

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.