Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 9.4.2021 08.51

Tiimityö lisää työhyvinvointia Malmin sairaalassa

Asiasanat:
  • Malmin sairaala
  • hoitotyö

Tiimityö ja avoin keskustelu kuuluvat arkeen Malmin sairaalan sisätautien osastoilla.

Sisätautien osaston henkilöstö

Malmin sairaalassa tiimityötä on kehitetty yhdessä henkilökunnan kanssa jo useita vuosia. Tarve tiimityökulttuurin rakentamiseen syntyi, kun osastot muuttivat uusiin tiloihin Malmille. Tuloksena syntyi palkittu K.I.V.A duuni -projekti, joka näkyy sisätautiosastojen arjessa päivittäin. 

Tiimikahveilla keskustellaan ja ratkotaan arjen asioita 

Hyvää tiimityötä ja työilmapiiriä edistävät osastojen tiimivalmentajat yhdessä henkilöstön kanssa. Valmentajat osallistuvat uusien työntekijöiden ja opiskelijoiden perehdytykseen ja vetävät osastojen tiimikahveja. 

“Osastoillamme järjestetään säännöllisesti kaikille ammattiryhmille avoimia tiimikahveja. Tiimikahvit ovat keskustelun ja vaikuttamisen foorumi, jossa käsitellään ja ratkotaan työntekijöiden esille tuomia arjen asioita. Tämä tukee keskustelevaa työyhteisökulttuuria”, sisätautien ylihoitaja Maritta Lindholm kertoo. 

Sairaanhoitaja Laura Verho toimii tiimivalmentajana osastolla 2. Tiimikahvit ovat olleet osastolla hyödyllisiä erityisesti Apotin käyttöönoton ja koronavirusepidemian aikana. 

“Korona-aikana henkilöstöllä on kiire ja lyhyet tauot, jolloin yhteiset kohtaamiset ovat jääneet vähäisiksi. Tiimikahvit on koettu paikaksi, jossa on lupa purkaa avoimesti omia tunteita ja esittää kehitysehdotuksia turvallisessa keskusteluympäristössä”, Verho kertoo. 

Kehittäminen näkyy työhyvinvoinnissa 

Sisätautien osastojen henkilöstö on oppinut keskustelemaan avoimemmin tiimityön kehittämisen myötä. Tämä näkyy myös työkuormituksen pienemisenä, kun keskusteluyhteys ja kollegan tuki on lähellä. 

“Työpäivän aikana tapahtuvat asiat on helppo purkaa kollegoiden kanssa heti. Asioihin ei jäädä vellomaan”, osastonhoitaja Jaana Ronkainen sisätautien osastolta 4 kertoo. 

Syksyllä 2020 koko HUSissa teetetyn Työolobarometri-kyselyn mukaan Malmin sairaalan sisätautiosastoilla ei koeta lainkaan työpaikkahäirintää. 

“Tämä kertoo siitä, että henkilöstö kokee tulleensa kuulluksi ja hyvin kohdelluksi työyhteisössämme”, Lindholm iloitsee. 

Tiimityön kehittämistä ollaan tällä hetkellä aloittamassa myös Haartmanin sairaalan sisätautiosastoilla tiimityön valmennuksilla. 

 

Katso avoimet työpaikkamme ja tule meille työkaveriksi! 

Lue lisää työstä sisätaudeilla

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.