Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 3.3.2022 14.03

Psykiatrisen sairaanhoitajan työ lasten ja perheiden parissa on monipuolista

Asiasanat:
  • lastenpsykiatria
  • lasten ja nuorten sairaudet
  • rekry

Pienten lasten psykiatrian yksikössä sairaanhoitajana työskentelevä Helena Tuomimäki on tehnyt HUSissa jo 22 vuoden uran. Vuosien varrella hän kiinnostui erityisesti pienten lasten syömishäiriöistä ja syömiseen liittyvistä ongelmista, joiden syyt ovat usein moninaisia.

Psykiatrinen sairaanhoitaja Helena.

"Lapsissa on hurja potentiaali. Minua on aina kiinnostanut ihmisen mieli ja vuorovaikutus. Lapsen varhaisilla vaiheilla on merkittävä vaikutus tulevaisuuden toimintakykyyn ja pärjäämiseen monilla elämän osa-alueilla”, toteaa Helena Tuomimäki.

Syömiseen liittyvät häiriöt Tuomimäki löysi vuorovaikutuksen kautta. Hän on ollut myös mukana kehittämässä esimerkiksi edelleen toiminnassa olevaa Leikkipiknik-ryhmähoitoa.

Vanhemman ja lapsen vuorovaikutuksella on hoidon kannalta merkittävä rooli, vaikka se ei perimmäinen syy olisikaan.

Tuomimäki tapaa lapsia ja perheitä myös kodeissa ja päiväkodeissa – heidän omassa elinympäristössään.

”Työ on hurjan antoisaa ja palkitsevaa. On hienoa nähdä, kun perhe voimaantuu sisäisessä vuorovaikutuksessaan ja lapsi pystyy olemaan päiväkodissa tai koulussa ja saamaan onnistumisen kokemuksia”, Tuomimäki kertoo.

HUSissa saa hyvät mahdollisuudet vaikuttaa omaan työhön ja suuntautua uralla siihen, mikä eniten kiinnostaa.

”Teen päivätyötä ja saan suhteellisen vapaasti luoda omat aikatauluni siten, että toiminta on perheiden kannalta joustavaa, ja arki toimivaa”, Tuomimäki sanoo.

”Saamme olla vaikuttamassa yhteiskunnallisesti siihen, että syrjäytyminen ja koulutusjärjestelmästä putoaminen vähenevät. Mitä nuorempana lapsi pääsee hoidon piiriin, sitä paremmin se yleensä myös onnistuu," Tuomimäki päättää.

Tule meille töihin! Hoitajaksi lastenyksiköihin.

Katso kaikki avoimet työpaikkamme

Lue lisää uratarinoita

 

Artikkeli: Duunitori

 

Skip video

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.