Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 12.8.2022 13.01

Kesälääkärin tavallinen työpäivä sisätaudeilla

Asiasanat:
  • uratarina

Natalie Keltto työskentelee lääkärin sijaisena eli kesäkandina HUSin Peijaksen sairaalan sisätautien vuodeosastolla. Hänen työpäiviinsä kuuluu potilaskierroksia, konsultointia ja paperitöitä - itsenäisesti mutta seniorilääkärin tuella.

Natalie Keltto hauskassa ryhmäkuvassa HUSin kollegoidensa kanssa

Natalie Keltto (toinen vasemmalta) on päässyt kesälääkärinä HUSissa hyvin jo osaksi lääkärikuntaa. 

8:00 Aamupäivällä potilaskierrokset 

Tavallinen työpäiväni alkaa kello 8 päivän potilaisiin perehtymällä. Aamupäivän kierrän potilaita joko seniorin kanssa yhdessä tai välillä itsekseni. Tällä hetkellä hoidan noin viittä potilasta päivässä, mikä on sopivan rauhallinen tahti. Mikään teoriakurssi ei opeta yhtä konkreettisesti kuin potilaiden kohtaaminen oikeasti – siksi tämä on niin valtavan opettavaista. 

12:00 Lounaalla ja kansliassa kuulumistenvaihtoa huippujen työkavereiden kanssa 

Meitä on useampi kandi lääkärin sijaisena sekä muutama amanuenssi. Erikoistuvia tai erikoislääkäreitä on myös aina paikalla. On ollut ihanaa saada kokea olevansa osa lääkärikuntaa jo nyt, vaikka ei olekaan valmis lääkäri. Myös muut ammattiryhmät ovat ottaneet aloittelevan lääkärin hyvin vastaan ja täällä onkin hyvä ilmapiiri koko henkilökunnan kesken. 

12:30 Iltapäivällä paperitöitä ja konsultaatioita 

Varmuuden ja ammatillisen itsetunnon kasvattamisen kannalta on hyvä, että vastaan paperitöistäkin itse. Kaikkea en vielä osaa eikä kukaan niin oletakaan. Sen sijaan tämän kesän aikana olen tajunnut, kuinka tärkeää on osata hakea tietoa ja pyytää apua. Onneksi joku on aina viereisessä huoneessa tai puhelimen päässä valmiina auttamaan. 

Bonus: Kandien kesäkoulutukset 

Meidän kandien perehdyttäminen ei rajoitu työsuhteen alkuun, vaan se on jatkunut koko kesän. Pari kertaa kuussa Peijaksen sisätautien väki on pitänyt pieniä koulutuksia meille kandeille esimerkiksi infektioiden tai eri sydänsairauksien hoidosta.  

Illat ja viikonloput: vapaaehtoisia extrapäivystyksiä 

Meiltä kandeilta kysyttiin kiinnostusta tehdä extrapäivystäjän töitä etupäivystäjän rinnalla. Olen tehnyt niitä muutaman kerran, ja se on ollut todella opettavaista: saan olla vastaanottamassa potilaita päivystyksessä, mutta ei tarvitse olla vielä yksin vastuussa. Päivystysten tekemistä voisi olla kiinnostavaa jatkaa syksyllä opintojen ohessakin! 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.