Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 29.4.2021 10.08

Hoitotyötä kehittämässä – urapolku vei Outin opetushoitajaksi

Asiasanat:
  • Haartmanin sairaala
  • sisätaudit
  • hoitotyö

Outi Lemiselle haastavien sydänpotilaiden hoito on arkipäivää. Sairaanhoitajan työn ohella hän kehittää hoitotyötä opetushoitajana.

Sairaanhoitaja Outi Leminen esitteen kanssa.

Outi Leminen opiskeli alun perin terveydenhoitajaksi. Sairaalamaailma vei kuitenkin Lemisen sydämen mukanaan, ja hän päätyi töihin Haartmanin sairaalan sisätautien ja kardiologian osastolle. Nopeasti kehittyvä sydänsairauksien hoito motivoi ja pitää otteessaan.

“Sydän on lähtökohtaisesti kaikilla samanlainen, mutta kuitenkin niin erilainen. Hoitajalta vaaditaan valppautta havainnoida potilaassa tapahtuvia muutoksia. Tässä työssä oppii hurjasti sydämen toiminnasta, rytmeistä, tahdistinhoidosta ja eri sydänsairauksien ehkäisystä”, Leminen kuvailee.

Huumori ja tiivis työyhteisö auttavat Lemistä jaksamaan haastavassa työssä. 
“Työyhteisömme Haartmanissa on täyttä timanttia. Löydämme aina vaikeistakin hetkistä iloa ja naurua", Leminen kertoo.

Moniammatillista yhteistyötä

Vastapainoa arkeen tuo opetushoitajan työ. Leminen on ollut aina kiinnostunut opettamisesta. Opetushoitajaksi hän päätyi ylihoitajan pyynnöstä, kun uutta toimenkuvaa oltiin perustamassa Haartmanin sairaalaan.

Opetushoitajan työ on moniammatillista. Leminen suunnittelee henkilökunnan koulutuksia ja tekee opetusohjausta yhteistyössä eri ammattilaisten kanssa. Lisäksi hän on käynyt korkeakouluissa puhumassa hoitotyöstä ja sen eri uramahdollisuuksista.

“On hienoa, että HUSissa on tarjolla monenlaisia urapolkuja. Sairaanhoitajan urapolku voi olla muutakin kuin eteneminen osastonhoitajaksi tai ylihoitajaksi”, Leminen iloitsee.

 

Sairaanhoitaja Outi Leminen istumassa

Laadukasta hoitotyötä kehittämässä

Kahden työtehtävän yhdistelmä toimii hyvin. Leminen hyödyntää käytännön osaamistaan hoitotyön kehittämisessä ja oppii samalla uutta niin opiskelijoita kuin kollegoiltakin.

“Opetushoitajana pääsen käytännönläheisesti kehittämään hoitotyötä yhä laadukkaammaksi, turvallisemmaksi ja tehokkaammaksi yhdessä henkilökunnan kanssa. Hyödynnän uusia näkökulmia sairaanhoitajan työssäni”, Leminen kertoo.

Tulevaisuudessa Leminen toivoo kouluttautuvansa lisää. Hän myös näkee itsensä haaveammatissaan hoitotyön opettajana. Nyt Leminen viihtyy työssään hoitotyötä kehittämässä.

 

Katso avoimet työpaikkamme ja tule meille työkaveriksi! 

Lue lisää työstä sisätaudeilla

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.