Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 3.6.2022 12.19

Hoitotyö sisätaudeilla sopii uran eri vaiheisiin

Asiasanat:
  • ura HUSissa
  • sisätaudit
  • hoitotyö

Sisätaudit tarjoaa loistavan paikan kartuttaa omaa ammatillista osaamistaan uransa eri vaiheissa oleville hoitotyön tekijöille. Sisätaudeilta löytyy sopivia tehtäviä harjoittelijalle, vastavalmistuneelle tai vaikka työn ohessa opiskelevalle.

Hoitajat potilaan ympärillä.

“Kun valmistuin lähihoitajaksi, pääsin töihin Haartmanin sairaalan sisätautiosastolle 6. Ajattelin, että tulen tänne vain kesätöihin, mutta täällä sitä edelleen ollaan”, Sani Nevalainen nauraa. 

Samalla opiskelut jatkuvat. Nevalainen tekee 80-prosenttista työviikkoa sairaanhoitajaopintojen ohella. Vaikka työnteko opintojen ohella saattaa olla välillä raskasta, Nevalainen kokee työelämässä pysymisen hyvänä asiana – omat voimavarat huomioiden. 

“Lähihoitajana minulla on ennestään hyvä työkokemus ja vahva perusosaaminen, jonka päälle rakennan sairaanhoitajan taitoja. Joitakin opintojen oppeja voin hyödyntää jo käytännön työssä, ja osaamineni säilyy. Näin on helpompi hypätä sairaanhoitajan rooliin heti valmistumisen jälkeen.” 

Esihenkilöltä ja työkavereilta tukea opintojen ja työn yhdistämiseen 

Opintojen ja työn yhdistämisessä tärkeää on esihenkilön ja tiimin vankka tuki. 

“Meidän osastollamme kannustetaan opiskelemaan. Esihenkilöni haluaa aidosti edistää koulunkäyntiäni ja samalla huolehtia jaksamisestani. Sovimme yhdessä työvuorot ja joustamme tarpeen mukaan puolin ja toisin. Osastollamme on älyttömän hyvä yhteishenki.” 

Sairaanhoitajaksi valmistumisen myötä uusia ovia avautuu erilaisiin uramahdollisuuksiin. Toistaiseksi Nevalainen aikoo jatkaa nykyisessä työpaikassaan sisätautiosastolla, mutta myös kirurgia kiinnostaa. 

“Valmistumisen jälkeen haluan kehittää osaamistani muun muassa lääkehoidon parissa, mikä on sisätaudeilla todella laajaa. Sisätaudeilta saan hyvät opit myös muille erikoisaloille.” 

Vastavalmistunut saa ympärilleen moniammatillisen tiimin 

Sisätaudit tarjoaa moninaisen potilasmateriaalin ja oppimismahdollisuudet. Juuri sairaanhoitajaksi valmistunut Ekta Ghimire työskentelee Peijaksen sairaalan sisätautiosastolla S3. Aikaisemmin hän on ollut harjoittelussa sydänvalvonnassa ja kirurgian puolella. 

“Olin jo harjoitteluni aikana kiinnostunut sisätaudeista. Päädyin hakemaan Peijaksen sairaalan sisätautiosastolle ja olen työskennellyt täällä reilu kuukauden. Tämä on itselleni hyvä paikka oppia ja kehittää osaamistani”, Ghimire sanoo. 

Vaikka Ghimiren perehdytysjakso ajoittui kiireiseen kevääseen, apua sai aina työkavereilta. Vastavalmistunut saa ympärilleen moniammatillisen tiimin lisäksi hoitotyön asiantuntijat, opetushoitajat ja esihenkilöt. 

Työskentely sisätaudeilla luo perustan ammattiosaamisen kehittämiselle 

Hoitotyön opiskelijalle sisätaudit on hyvä paikka harjoitella tulevaa ammattia varten. 

“Sisätaudeilla opiskelija pääsee kartuttamaan omaa ammatillista osaamistaan, hoitotyöhön liittyviä kädentaitoja ja potilaan kliinisen tilan arviointia. Sisätauteja sairastavia potilaita löytyy kaikkialta, joten työskentely sisätaudeilla luo hyvän perustan oman ammattiosaamisen kehittämiselle”, kliininen opettaja Pia Kukkonen toteaa. 

Eri vaiheen opiskelijoiden ammatillisen osaamisen kehittymistä tuetaan opiskelijan opintojen vaihe huomioiden. Keski- ja loppuvaiheen opiskelijan harjoittelua sisätaudeilla kehitetään tällä hetkellä muun muassa osana HUSin ja ammattikorkeakoulu Metropolian Trainee -hanketta. 

“Loppuvaiheen opiskelijan olisi hyvä päästä harjoittelemaan osaston sairaanhoitajan työnkuvan mukaisesti, jotta hän saa jo opiskeluaikana riittävästi kokemusta kaikkien sairaanhoitajalle kuuluvien työtehtävien toteuttamisesta, kuitenkin vielä ohjaajan tukemana.” 

 

Tutustu työpaikkoihimme

Lue lisää hoitotyöstä sisätaudeilla

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.