Siirry pääsisältöön

Laakson yhteissairaala

Suunnittelemme Helsingin kaupungin kanssa uutta yhteissairaalaa Laaksoon.

Laakson yhteissairaalan havainnekuva

Laakson yhteissairaala on yhteiseen käyttöömme tuleva psykiatrinen ja somaattinen sairaala, joka sijoittuu Helsingin kaupungin omistamalle Laakson sairaala-alueelle.

Yhteissairaalahankkeen taustalla on vuonna 2016 Helsingin kaupungin johdolla  päivitetty pääkaupunkiseudun sairaala-aluevisio 2030. Sen mukaan pääkaupunkiseudulla on 2030-luvulla neljä sairaala-aluetta, joille pääosa sairaalapalveluista keskitetään: Espoossa Jorvin sairaala-alue, Vantaalla Peijaksen sairaala-alue ja Helsingissä Malmin ja Meilahden sairaala-alueet. Laakson yhteissairaala tulee osaksi Meilahden kampusta.  

Kiireellinen hanke

Hankkeemme on kiireellinen nykyisten ja iäkkäiden sairaalarakennusten huonon kunnon ja huonon soveltuvuuden vuoksi. Yhteissairaala korvaa Helsingin kaupungin tiloista nykyiset Laakson sairaalan somaattiset vuodeosastot, osan Suursuon sairaalan toiminnasta sekä Auroran sairaalan psykiatrisen toiminnan. HUSin toiminnan osalta yhteissairaala korvaa Psykiatriakeskuksen (entinen Hesperian sairaala), Kellokosken ja Ohkolan sairaalan ja lastenpsykiatrisen sairaalahoidon tilat.

Suunnitelmamme sisältää psykiatrian sairaalaosastoja sekä tiloja iäkkäiden helsinkiläisten akuutille sairaalahoidolle ja kuntoutukselle, palliatiiviselle hoidolle ja saattohoidolle sekä HUSin neurologian vaativalle kuntoutukselle.

Laakson yhteissairaala on rakennuskokonaisuus, joka muodostuu uudisrakennuksista ja Laakson sairaala-alueelle jäävistä sairaalarakennuksista, jotka peruskorjataan ja uudistetaan. Toteutamme rakennushankkeen useassa vaiheessa, joista ensimmäisenä on suunniteltu valmistuvan psykiatrian vuodeosastotoiminnan uudisrakennus vuonna 2026. Hankevaiheiden tarkempi suunnittelu ajoittuu vuosille 2020–2023. Hanke suunnitellaan toteutettavaksi HUSin ja Helsingin kaupungin yhteisen kiinteistöosakeyhtiön kautta.

 

TIETOA RAKENNUSHANKKEESTA

  • Sijainti: Helsinki, Laakso
  • Rakentamisaika: vaiheittain 2020-luvun aikana
  • Sairaalan toiminta alkaa: 2026 (hankkeen ensimmäinen vaihe)
  • Omistajat: Helsingin kaupunki ja HUS
  • Pääsuunnittelija: Arkkitehtiryhmä Laakson LATU
  • Pääurakoitsija: SRV
  • Kokonaislaajuus: 190 000 brm²
  • Kustannusarvio: 838 M€

Seuraa Laakson yhteissairaalan rakentamista hankkeen kotisivuilta: laaksonyhteissairaala.fi

 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.