Siirry pääsisältöön

Lasten ja nuorten sairaudet

Vastaamme lastentautien, lastenkirurgian, lastenneurologian ja lastenpsykiatrian toiminnoista Uudenmaan alueella. Hoidamme vaikeita potilastapauksia kaikkialta Suomesta.

Lapsi lääkärin vastaanotolla

 

Tuotamme vaikuttavaa hoitoa potilaan parhaaksi sekä tarjoamme henkilökunnalle, tutkijoille ja opiskelijoille kilpailukykyisen työympäristön. Tavoitteenamme on laajentaa lasten ja nuorten erikoissairaanhoidon palveluita kansallisesti ja kansainvälisesti. 

Lasten vanhemmista koostuva perheraati ja kokemusasiantuntijat tuovat perheiden näkökulman sairaalan kehittämiseen ja toimintatapoihin.

Tulosyksikössä on kuusi linjaa: Erityispediatria, Yleispediatria, Lastenkirurgia, Lastenneurologia, Lastenpsykiatria ja Digitaaliset ja innovaatiopalvelut. Lisäksi tulosyksikköön kuuluu Harvinaissairauksien yksikkö. Uuden lastensairaalan lisäksi hoidamme potilaita HUS-alueen muissa sairaaloissa ja vastaanotoilla.

Kehitämme HUSissa hoitoa myös teknologisten ratkaisujen ja digitaalisten palveluiden ja innovaatioiden avulla. Digitaaliset palvelut, kuten Lastentalo.fi, täydentävät perinteisiä terveydenhuollon palveluja sekä helpottavat oikea-aikaista tiedonsaantia. Uudessa lastensairaalassa on käytössä mm. reaaliaikainen paikantamisteknologia sekä palveluohjaus- ja tilanhallintajärjestelmä. 

Linjat