Siirry pääsisältöön

Akuutti

Akuutti sisältää akuuttilääketieteen eri osaamisalueet: ensihoidon ja päivystyksen. Akuutti on yksi HYKS-sairaanhoitoalueen 13 tulosyksiköstä.

Sairaanhoitaja kipsaa potilaan käden

 

Tulosyksikössä on kolme eri linjaa: päivystyslinja, johon kuuluu Päivystysapu 116 117 sekä ensihoidon linja, johon kuuluvat Myrkytystietokeskus ja Teratologinen tietopalvelu. Akuuttiin kuuluu myös sairaankuljetus.

Hyödynnämme toimintamme kehittämisessä omia kokemusasiantuntijoitamme sekä asiakasraatilaisia. Kokemusasiantuntija on mukana myös Akuutin johtoryhmässä.

Linjat

Päivystäjäksi HUS-rinkiin ,

HUS-rinki on HUS Akuutin oma lääkäreiden päivystysrinki. Ringissä olevat lääkärit voivat tehdä päivystysvuoroja Jorvin, Malmin, Meilahden ja Peijaksen yhteispäivystyksissä yleislääkärin roolissa. Rooleja on useita erilaisia ja ne vaihtelevat sairaaloittain.

Erikoistuminen akuuttilääketieteeseen ,

Akuuttilääketiede keskittyy äkillisten sairauksien ja vammojen kiireelliseen diagnostiikkaan ja hoitoon.

Yhteispäivystyksen peruskoulu 6kk ,

Koulutusjakson jälkeen koulutettava osaa toimia päivystävänä lääkärinä yhteispäivystyksessä. Hän on tietoinen yleisimmistä potilasryhmistä ja osaa tehokkaan diagnostisen prosessin perusteet. Lääkäri tunnistaa vakavasti sairaan potilaan ja osaa tälle aloitettavan hoidon ensimmäiset askeleet.