Gå till huvudinnehåll

Ohkola sjukhus

Ohkolantie 10, Mäntsälä
Växel:
09 4711
Informationspunkt:
050 427 7066

Ohkola sjukhus är ett psykiatriskt sjukhus som finns i Ohkolafastigheten.

År 2015 bildade vi vår enhet för intensiv avdelningsvård och rättspsykiatri (TEOPSY) vid Kellokoski sjukhus. Enheten hör till psykos- och rättspsykiatriska linjen på HUS psykiatri. TEOPSY omfattar en rättspsykiatrisk poliklinik med sex slutna och en öppen avdelning vid Aurorasjukhuset i Helsingfors. TEOPSY har sammanlagt 120 vårdplatser som finns i Ohkola sjukhusfastighet nära Mariefors by.

På våra avdelningar vårdas otillräkneliga rättspsykiatriska patienter som inte blivit dömda. Institutet för hälsa och välfärd beslutar om vård av patienterna. Här vårdas också patienter med utmanande vålds- och självdestruktivitetsproblematik samt utdragen psykosproblematik. På våra avdelningar gör vi också sinnesundersökningar och våldsriskbedömningar som beslutats av rätten.

Vår rättspsykiatriska poliklinik erbjuder en öppenvårdskontakt för rättspsykiatriska patienter som står under tillsyn och för särskilt utmanande öppenvårdspatienter.

Gemensamt för enheternas patienter, oavsett om det handlar om en faktisk rättspsykiatrisk patient där THL har beslutat om vård eller om en patient med svåra symtom, så är psykosen ofta kombinerad med en personlighetsstörning (t.ex. antisocialt beteende eller instabil personlighet) och beroendeproblematik. Detta gör att alla som vårdar patienterna behöver ha kliniska färdigheter, en juridisk förståelse samt strukturella ramar där både säkerhets- och terapibehov beaktas.

 

Verksamhetsställe

Avdelning P10, Ohkola sjukhus

Ohkola sjukhus avdelning 10 är en rättspsykiatrisk undersöknings- och vårdavdelning för stabiliserande vård.

Avdelning P20, Ohkola sjukhus

Ohkola sjukhus avdelning P20 är en avdelning för stabiliserande vård.

Avdelning P30, Ohkola sjukhus

Ohkola sjukhus avdelning P30 är en rättspsykiatrisk avdelning för rehabiliterande vård.

Avdelning P40, Ohkola sjukhus

Ohkola sjukhus avdelning P40 är en avdelning för stabiliserande vård.

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen!

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.