Gå till huvudinnehåll

Så här söker du jobb på HUS

Blev du intresserad av att arbeta hos oss? Fint! Här kommer några tips som kan vara till nytta av då du söker jobb. Bekanta dig med dem och sök ett jobb som intresserar dig redan idag.

1. Bekanta dig med HUS som arbetsplats 

Hur är det att jobba på HUS? Vad erbjuder ett jobb på HUS? Bekanta dig med vår vardag och olika arbetsuppgifter. Läs tiotals intressanta karriärberättelser. Kan du tänka dig att jobba på HUS? Fint, vi vill höra från dig! 

2. Sök ett ledigt jobb 

Under ansökningstiden kan du om du vill ställa ytterligare frågor om den lediga uppgiften genom att ta kontakt med den person som nämns i platsannonsen. Ansökningstiden är i regel 2–4 veckor. Nu fyller du bara i ansökan! Logga in i vårt system med din e-postadress och fyll noggrant i alla fält i ansökan. Bifoga helst bilagor i PDF-form. Som bilaga kan du bifoga till exempel ett fritt formulerat CV och ansökningsbrev. Bekräfta din identitet med bekräftelsekoden du får till din e-post. Du får ett meddelande av oss då vi har mottagit din ansökan.  

Hurudan är en bra ansökan?  

I första hand försäkrar vi oss om att din kompetens motsvarar den lediga uppgiften. Om du vill kan du även bifoga ett fritt formulerat motivationsbrev för att visa ditt intresse för uppgiften och HUS. Det hjälper oss att lära känna dig lite bättre.   
 

Vi bekantar oss med din ansökan och din kompetens samt kontrollerar din legitimering efter att ansökningstiden gått ut. Det kan ta några veckor för oss att grundligt ta del av ansökningarna, så vänta i lugn och ro tills vi hör av oss.    

3. Det första mötet 

Vi kontaktar de sökande per telefon inom två veckor från att ansökningstiden har gått ut för att bjuda in till ett första möte.   

Syftet med det första mötet är att lära känna dig bättre. Förbered dig på att berätta om din kompetens, men också om dig själv som person. Vad anser du att är viktigt i jobbet? En hurudan kollega och medlem av arbetsgemenskapen är du? Du kan också förbereda frågor som du vill ställa oss.   

En förestående videointervju?  

Ibland använder vi oss av videointervju för att lära känna de sökande. Situationen kan kännas spännande, men det gör ingenting att nervositeten syns. Visa ditt äkta jag, precis som om vi träffas ansikte mot ansikte. Det du berättar för oss är det allra viktigaste, även om du emellanåt måste söka efter ord.  

Kontrollera alltså också din e-post, eftersom inbjudan till en eventuell videointervju skickas till den e-postadress som du angett via Recright-programmet redan före den egentliga mötesinbjudan.  

En förestående personbedömning?  

Då vi rekryterar till lednings- och expertuppgifter använder vi oss också av personbedömningar. Resultaten och responsen får du efteråt och då kan du ställa flera frågor om dem om du vill.  

4. Vi meddelar dig om valet 

I slutet av rekryteringsprocessen meddelar vi alla som sökt den lediga uppgiften om vårt val per telefon eller e-post.  

5. Att börja det nya jobbet 

Blev du vald till uppgiften? Gratulerar! Per e-post får du en begäran om tilläggsuppgifter som gäller personuppgifter före du får arbetserbjudandet och skriver under arbetskontraktet.  

 

Bekanta dig med lediga jobb på HUS 

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen!

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.