Äitiyspoliklinikka

Käyntiosoite
Naistenklinikka
Haartmaninkatu 2, Helsinki

Postiosoite
PL 140, 00029 HUS

Yhteydenotot
Äitiysvastaanotot: 09 471 72854, soittoaika arkisin klo 8.30–15.00
Osastonsihteeri: 09 471 73523
Faksi: 09 471 74808

Avoinna arkisin 7.30 - 15.30.

Äitiysvastaanotot sijaitsevat Naistenklinikan ensimmäisessä kerroksessa, sisäänkäynti sairaalan pääovesta 2. kerroksesta. Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumisautomaatilla sisääntuloaulassa.

Äitiysvastaanotoilla seurataan riskiraskauksia. Vastaanottoajat annetaan lähetteen perusteella. Lähetteen voi kirjoittaa äitiysneuvolan lääkäri, terveydenhoitaja tai yksityislääkäri. Poliklinikan lääkäri arvioi lähetteen perusteella hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Asiakas saa tiedon ajasta kirjeitse tai puhelimitse.

Alkuraskauden ultraäänitutkimuksiin lähetetään kutsukirje äitiysneuvolasta saatujen taustatietojen perusteella. Tutkimukset tehdään 5.6.2018 alkaen Helsingin keskustassa, HUS Síkiöseulontayksikkö, Bulevardi 22A.

Vastaanotot:

• synnytyslääkärin vastaanotto
• sisätautilääkärin vastaanotto
• kätilön vastaanotto
• diabeetikot
• synnytyspelkopotilaat
• päihdeongelmaiset

Poliklinikka toimii opetuspaikkana lääketieteen ja terveydenhuollon eriasteisille opiskelijoille.

***

Pidetään yhdessä huolta potilaista
ETHÄN TULE VASTAANOTOLLE SAIRAANA!

Mikäli sinulla on tartuntataudin oireita tai olet altistunut koronavirukselle (COVID-19),  et voi tulla poliklinikallemme. Jos olet terve, voit tulla vastaanotolle. Mukaan voi tulla myös yksi terve tukihenkilö. Pese kädet huolellisesti saippualla ja käytä käsidesiä ennen tai heti poliklinikalle tultuasi!​