Naistentautien- ja synnytysten vuodeosasto

HUOM! Vierailut on koronavirus (Covid-19) -epidemian vuoksi toistaiseksi kielletty.  Mukaan voi tulla yksi terve tukihenkilö / puoliso (15.6. alkaen)

Osastomme toiminnan lähtökohtana on vastasyntyneen ympärivuorokautinen vierihoito. Noudatamme toiminnassamme WHO:n ja UNICEF:in vauvamyönteisyysohjelmaa. Näin pyrimme luomaan parhaat edellytykset imetykselle ja äiti-lapsi –suhteen kehittymiselle. Henkilökunta tukee ja opastaa jokaista perhettä tarpeen mukaan. 

Osastollamme on mahdollista saada (paikkatilanteen mukaan) perhehuone. Perhehuoneen saamisen edellytyksenä on, että isällä on mahdollisuus olla läsnä koko sairaalahoidon ajan, syntymästä kotiutumiseen saakka. Mikäli perhehuoneeseen tulee mukaan vauvan sisaruksia, vanhemmat vastaavat heidän hoidostaan ja ruokailustaan.

Jos vastasyntynyt tarvitsee vaativaa erityistarkkailua, hänet hoidetaan lastenosastolla.

Osastollamme hoidetaan myös raskaana olevia ja naistentautien potilaita.

Hoitoajat

Ensisynnyttäjät ovat osastollamme keskimäärin 3vrk, uudelleensynnyttäjät 2vrk. Sektiosynnytys pidentää sairaalahoitoa n. vuorokaudella.
Uudelleensynnyttäjä voi halutessaan kotiutua 6-24 tuntia synnytyksestä (mikäli kaikki on hyvin). Tällöin sovitaan seurantakäynti sairaalaan 3-5vrk päähän.

Vierailuajat

Vauvan isä ja sisarukset voivat vierailla osastolla 8.30-20.30 välisenä aikana; muille vieraille vierailuaika on 18.00-19.00.

Naistentautien potilaiden kohdalla noudatetaan sairaalan yleistä
vierailuaikaa 13.00-19.00.

Sairaalamaksut

Vuorokausimaksu 48,90€/vrk (peritään myös tulo- ja lähtöpäiviltä)
Perhehuoneessa hinta 2x 48,90€, yht. 97,80€