Siirry pääsisältöön

Kliininen neurofysiologia, Uusi lastensairaala

Asiasanat:
  • Helsinki
  • Uusi lastensairaala
  • lapsen tutkimus

Uuden lastensairaalan Lasten kliinisen neurofysiologian osastolla (KNF-osasto) teemme hermoston tutkimuksia erityisesti neurologian, teho-osaston, päivystyksen ja vuodeosastojen lapsipotilaille.

Tule sisään D-ovesta (klo 15 jälkeen pääovesta). Ilmoittaudu D-osan hissiaulassa ja ota hissi kliinisen neurofysiologian kerrokseen. Kun saavut KNF-osastolle, ilmoittaudu uudelleen osaston ilmoittautumisautomaatilla.

Teemme tutkimuksia vain ajanvarauksella. Aika varataan puolestasi ja saat siitä tiedon kirjeitse kotiin.

KNF-osastolla teemme sähköistä toimintaa kartoittavia aivosähkökäyrämittauksia eli EEG-tutkimuksia. EEG-tutkimuksella voidaan selvittää esimerkiksi kohtauksellisten oireiden, akuutin aivovaurion tai kehityshäiriöiden tilaa. Teemme myös ääreishermojen ja lihaksiston sähköisen toiminnan tutkimuksia eli ENMG-tutkimuksia, jolla selvitetään mahdollisia hermovaurioita ja lihassairauksia.  
 
Osastomme vastaa kaikista HUS-alueella tehtävistä sekä valtakunnallisesti vaikeimmista lasten unitutkimuksista (polysomnografia, PSG), joilla selvitetään erilaisia unenaikaisia hengityshäiriöitä ja poikkeavaa nukahtamistaipumusta. Lisäksi osastollamme tehdään useita muita hermoston tutkimuksia, kuten pitkien hermoratojen tutkimisessa käytettäviä ns. herätevastemittauksia. Olemme Suomen ainoa lasten ja nuorten tutkimuksiin keskittynyt kliinisen neurofysiologian yksikkö.

Skip video

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kysy minulta laboratorio- ja kuvantamistutkimuksista!