Gå till huvudinnehåll

Klinisk neurofysiologi, Nya barnsjukhuset

Nyckelord:
  • Helsingfors
  • Nya barnsjukhuset
  • barnundersökningar

Kontaktinformation och öppettider

Besöksadress

Nya barnsjukhuset, klinisk neurofysiologi, D-dörren, 7 vån.
Stenbäcksgatan 9
Helsingfors

Postadress

PB 347
00029 HUS
mån–tor 8.00–15.00
fre 8.00–13.00
Strejken påverkar vår verksamhet, läs mer från vår strejkwebsida!

På Nya barnsjukhusets kliniska neurofysiologiska avdelning för barn (KNF-avdelningen) gör vi nervsystemundersökningar, i synnerhet för barnpatienter vid neurologin, intensivvårdsavdelningen, jouren och vårdavdelningarna.

Kliininen neurofysiologia

Gå in via D-dörren (efter klockan 15 via huvudentrén). Anmäl dig i hissentrén i D-delen och ta hissen till våningen för klinisk neurofysiologi. Anmäl dig igen i anmälningsautomaten när du kommer till avdelningen för Klinisk neurofysiologi.

Vi gör bara undersökningar efter tidsbokning. Vi bokar en tid åt dig och du blir informerad om tiden per brev.

På avdelningen för Klinisk neurofysiologi gör vi mätningar av hjärnans elektriska aktivitet, alltså EEG-undersökningar. Genom en EEG-undersökning kan man till exempel utreda status efter anfallssymptom, akut hjärnskada eller utvecklingsstörning. Vi utför också undersökningar av elektrisk aktivitet i det perifera nervsystemet och muskulaturen, dvs. ENMG-undersökningar, för att utreda eventuella nervskador och muskelsjukdomar.  
 
Vår avdelning ansvarar för alla sömnundersökningar av barn inom HUS område samt nationellt för de mest krävande sömnundersökningarna för barn (polysomnografi, PSG) för att utreda olika andningsstörningar under sömnen och avvikande sömntendenser. På vår avdelning utförs dessutom flera andra undersökningar av nervsystemet, såsom reaktionspotentialmätningar vid undersökning av de långa nervbanorna. Vi är Finlands enda kliniska neurofysiologiska enhet som inriktat sig på undersökningar av barn och unga.

Sjukhus

Feedback

Hittade du vad du sökte?