Siirry pääsisältöön

Ihopatologian laboratorio, Iho- ja allergiasairaala

Asiasanat:
  • ihotaudit
  • Iho- ja allergiasairaala

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Iho- ja allergiasairaala
Meilahdentie 2
Helsinki

Postiosoite

PL 160
00029 HUS

Aukioloajat

ma–pe 7.00–15.00
Vierailuaika sopimuksen mukaan.

Meilahden Iho- ja allergiasairaalan ihopatologian laboratoriossa tutkitamme ihosta, hiuksista, kynsistä, silmän sidekalvolta sekä nenän, suun että sukuelinten limakalvoilta otettuja kudosnäytteitä

Ihopatologian laboratoriossa tutkitaan Iho- ja allergiasairaalan potilaiden ihonäytteet mukaan lukien immunofluoresenssi (IF) näytteet .  Suurin osa näytteistä on ihosta otettuja ihottuma- ja ihokasvainnäytteitä.  Joissain tapauksissa tutkitaan sukuelinten iho- ja limakalvonäytteitä, hiuksista otettuja näytteitä (esim. genodermatoosit) ja kynsistä otettuja näytteitä (esim. pigmenttimuutokset, ihottumiin liittyvät muutokset). Mohsin kirurgian jääleiketutkimukset tehdään kuukausittain.

Ihopatologian laboratoriossa toimii kokopäiväisesti kolme dermatopatologia, jotka katsovat kyseiset näytteet. He ovat erikoistuneet sekä patologiaan että ihotauteihin. Lääkärit voivat lähettää näytteitä konsultaatioon Ihopatologian laboratorioon. Immunofluoresenssi (IF) näyte laitetaan kuljetusliuokseen esim. Michelinin kuljetusliuokseen, missä näyte säilyy 5-7 päivää. Michelinin näyteputkia voi tilata etukäteen Ihopatologian laboratoriosta.  On myös kaupallisia liuoksia (mm. Histocon).

Sairaalat