Siirry pääsisältöön

Toimintaterapia

Asiasanat:
  • toimintaterapia

Tarjoamme toimintaterapiapalveluita tarpeen mukaan Uudenmaan alueen erikoissairaanhoidon potilaille ja kuntoutujille sairaaloiden eri osastoilla sekä poliklinikoilla lähes kaikilla erikoisaloilla.

Sisätaudit ja kuntoutus toimintaterapia

Tavoitteenamme on edistää kykyäsi selviytyä ja osallistua mahdollisimman itsenäisesti ja laadukkaasti sinulle merkityksellisiin toimintoihin vamman tai sairauden rajoituksista huolimatta. 

Toimintaterapian keinoja voivat olla esimerkiksi arjen taitojen harjoittelu, ortoosi- ja apuvälinetarpeen arviointi ja niiden valmistus sekä asunnonmuutostöiden suunnittelu. Terapian suunnitteluun vaikuttavat muun muassa ikäsi, elämäntilanteesi ja mielenkiinnon kohteesi. Toimintaterapiaa teemme joko yksilöllisesti tai ryhmissä, tarvittaessa myös arkiympäristöissäsi.
 
Aloitamme toimintaterapian arvioimalla toiminta- ja työkykyäsi. Teemme arvioinnin haastattelun, toiminnan havainnoinnin ja testien avulla, joiden perusteella laadimme toimintaterapiasuunnitelman ja kuntoutumisen tavoitteet yhteistyössä sinun ja tarvittaessa läheistesi kanssa. Tarpeen mukaan erikoissairaanhoidon toimintaterapeutti koordinoi jatkotoimintaterapian ja joissakin tapauksissa myös seuraa kuntoutumista.

Toimintaterapia perustuu toiminnan tieteeseen. Toimintaterapiassa on keskeistä toimintaterapeutin ja potilaan välinen yhteistyö ja toiminnan terapeuttinen käyttö. Ihmisen on mahdollista vaikuttaa hyvinvointiinsa, terveyteensä ja tulevaisuuteensa oman toimintansa ja valintojensa kautta. Toimimme yhteistyössä sinun ja läheistestesi sekä muiden sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden ja yhteisöjen kanssa.

Toimipisteet

Fysioterapia ja toimintaterapia, Lohja

Lohjan sairaalan fysio- ja toimintaterapia tuottaa palveluita kaikille Lohjan sairaalan somaattisille poliklinikoille, vuodeosastoille ja päiväkirurgiaan.

Toimintaterapeutit, Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan toimintaterapiassa tuotamme toimintaterapiapalveluja sairaalan vuodeosastoille ja poliklinikoille.

Toimintaterapeutit, Meilahden siltasairaala

Meilahden siltasairaalan toimintaterapiassa palvelemme sairaalan vuode- ja teho-osastojen sekä poliklinikoiden potilaita muun muassa käsikirurgian…

Toimintaterapeutit, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalan toimintaterapiassa tuotamme palveluja tornisairaalan ja kolmiosairaalan neurologian osastoille.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.