Siirry pääsisältöön

Suu- ja leukakirurgia

Asiasanat:
  • suu- ja leukakirurgia
  • Meilahden siltasairaala

Suu- ja leukakirurgiassa vastaamme leuan ja kasvojen sairauksien ja tapaturmien diagnostiikasta, kirurgiasta ja muusta hoidosta.

Anestesiasairaanhoitaja leikkaussalissa

Kasvovammojen ja leukamurtumien lisäksi tutkimme ja hoidamme mm. suun ja leukojen alueen kehityshäiriöitä, leukanivelten sairauksia sekä suun limakalvojen sairauksia. Keskeinen osa-alueemme ovat kirurgisesti hoidettavat pään ja kaulan kasvaimet.

Merkittävä osa potilaistamme ovat vaikeasti yleissairaita, kuten esimerkiksi säde- tai sytostaattihoitoja saavat syöpäpotilaat sekä sydän- ja elinsiirtoleikkauksiin menevät potilaat.  

HUSin alueen suu- ja leukakirurgia on keskitetty Meilahden siltasairaalaan.

Päivystys

Päivystyksellisesti ja kiireellisesti hoidamme mm. hampaiston, leuan ja kasvojen tapaturmia sekä vaikeita akuutteja hampaiston ja leuan infektioita. Kasvomurtumien diagnostiikasta ja hoidosta vastaa Meilahden siltasairaalassa ympäri vuorokauden päivystävä suu- ja leukakirurgimme. Leukakirurginen päivystyksemme vastaa yöaikaisesta (klo 21–8) perusterveydenhuollon suusairauksien päivystyksestä.

Meilahden yhteispäivystys

Vaativimmat potilasryhmät ja hoito

Vaativimpia potilasryhmiämme ovat suun ja leuan syöpää ja muita kasvaimia sairastavat, vaikeita kasvovammoja saaneet sekä erilaisia kasvojen, leukojen ja leukanivelten korjaushoitoja tarvitsevat.
 
Vaativimpien potilasryhmien leikkaushoitoja suunnittelemme tietokoneavusteisesti kolmiulotteisia mallinnuksia hyödyntäen. Voimme valmistaa yksilöllisiä, mittojen mukaan tehtyjä istutteita. Vuonna 2008 suoritimme tiettävästi maailman ensimmäinen toimenpiteen, jossa potilaalta laajan kasvaimen vuoksi poistettu vasen yläleuka korvattiin luusiirteellä, joka oli kasvatettu hänen omasta rasvakudoksestaan eristetyistä kantasoluista.

Toimipisteet

Suu- ja leukakirurgian poliklinikka S3, Meilahden siltasairaala

Suu- ja leukakirurgian poliklinikka S3 Meilahden siltasairaalassa on erikoissairaanhoidon lähete- ja jälkitarkastuspoliklinikka.

Suu- ja leukakirurgian osasto S7A, Meilahden siltasairaala

Meilahden siltasairaalan suu- ja leukakirurgian osastolla S7A hoidamme kasvo-, leuka- ja suukirurgisia potilaita.

Anestesia- ja leikkausosasto, Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaalan anestesia- ja leikkausosastolla teemme vatsaelin-, verisuoni-, sydän-, keuhko- ja maksakirurgian sekä suu- ja leukakirurgian…

Anestesia- ja leikkausosasto, Puistosairaala

Puistosairaalan anestesia- ja leikkausosastolla teemme rintarauhaskirurgian, plastiikkakirurgian, laskimokirurgian, leukakirurgian ja käsikirurgian…

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.