Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HUSin nuorisopsykiatrian työntekijällä todettu koronavirustartunta

HUSin nuorisopsykiatrian työntekijällä todettu koronavirustartunta

HUSin nuorisopsykiatriassa pääsääntöisesti hallinnollisessa työssä olevalla sairaanhoitajalla on todettu koronavirustartunta (COVID-19) 12.3.2020.
 

​Tartunnan saanut palasi Itävallasta Tirolin alueelta 1.3. ja hänen oireensa alkoivat seuraavana päivänä. THL julisti Tirolin epidemia-alueeksi vasta 9.3.2020, joten työntekijä ei osannut epäillä koronavirustartuntaa oireidensa aiheuttajaksi. Tartuntaepäily heräsi vasta, kun Tirol lisättiin epidemia-alueeksi.

Tartunnan saanut on ollut osan aikaa sairauslomalla, joten työssä altistuksia on tapahtunut kolmen päivän aikana. Tartunnalle on altistunut 33 HUSin työntekijää, joista suurin osa on nuorisopsykiatrian henkilökuntaa. Heidät kaikki on asetettu kotikaranteeniin. HUSin nuorisopsykiatrian yksiköissä potilaita ei ole altistunut, koska kyseinen työntekijä ei ole tehnyt potilastyötä.

Psykiatriassa etätyön mahdollisuudet ovat hyvät ja kotikaranteeniin asetetut työntekijät pystyvät hoitamaan työtehtäviä myös kotikaranteenin aikana. "Joitakin muutoksia potilaiden vastaanottoihin tulee paikallisesti ja tiedotamme näistä potilaille", kertoo toimialajohtaja Matti Holi HUSin Psykiatriasta.

HUSissa todettiin 12.3.2020 uusia koronavirustartuntoja 23. Yhteensä HUSin alueella on todettu 69 tartuntaa. Tähän mennessä todetut tartunnat kaikki liittyvät matkailuun epidemia-alueille tai kontaktiin tartunnan saaneen kanssa.

Lisätietoa:
HUSin internetsivuilla: www.hus.fi/korona
THL: Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19

Tulosta
13.3.2020 8:18