Siirry pääsisältöön

Urologia

Hoidamme urologiassa miesten ja naisten munuaisten ja virtsateiden sekä miesten sukuelinten sairauksia. Teemme myös tutkimusta ja hoidamme potilaita leikkauksella ja lääkkeellisesti.

Lääkäri juttelee potilaan kanssa.

Merkittävä osa urologiasta on syövän hoitoa. Kirurgisesti hoidettavia sairauksia ovat mm. munuaisten, virtsarakon ja eturauhasen kasvaimet, eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu, virtsatiekivet, virtsateiden vammat ja arpikuroumat.

Urologiaan kuuluvat myös miesten ja naisten toiminnallisten virtsaamishäiriöiden ja virtsanpidätyshäiriöiden tutkimukset ja hoidot. Lisäksi erikoisalaan kuuluu miesten sukuelinten hormonaaliset, toiminnalliset ja lisääntymiskykyyn vaikuttavat häiriöt. 

Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu on yleisin miesten virtsaamishäiriöitä aiheuttava sairaus. Toinen keskeinen sairaus on virtsa- ja sukuelinten syöpä, etenkin eturauhassyöpä. 

Vaativimpia urologian toimenpiteitä ovat virtsarakon poistoleikkaukset ja korvaavan virtsarakon rakentaminen ohutsuolesta, kookkaiden munuaiskasvainten leikkaukset ja vatsaontelon takaisen tilan etäpesäkkeiden poisto kives- ja penissyöpäpotilailta. Myös virtsateiden korjaava kirurgia, virtsaputken ahtaumien hoito, virtsaputken keinosulkijaproteesileikkaukset, sukupuolenkorjausleikkaukset sekä laparoskooppisesti ja robottiavusteisesti tehtävät tähystysleikkaukset vaativat erityisperehtyneisyyttä.

Miestalo

terveyskylä.fi

Miestalo.fi -verkkopalvelusta saat tietoa miesten terveyteen liittyvistä ongelmista ja tukea niiden hoitoon.

Täältä Miestalon etusivulle (link to a different website)

Leikkaukseen tulijan talo

terveyskylä.fi

Hyvä valmistautuminen takaa sujuvamman leikkauksen ja nopeamman toipumisen. Leikkaukseen.fi-sivuilta löydät tietoa ja vinkkejä leikkaukseen valmistautumisesta ja siitä toipumisesta.

Täältä Leikkaukseen tulijan talon etusivulle (link to a different website)

Toimipisteet

Urologian poliklinikka

Lohjan sairaalan urologian poliklinikalla hoidamme eturauhassyöpää tai sen epäilyä, virtsarakkosyöpää, eturauhasen hyvänlaatuista liikakasvua ja…

Vatsakeskuksen poliklinikka

Meilahden tornisairaalan Vatsakeskuksen kirurgian poliklinikalla hoidamme vatsan alueen pienkirurgisia toimenpiteitä.

Osasto K1 Urologia

Hoidamme Peijaksen sairaalan osasto K1:llä urologisia potilaita. Osastomme jakautuu kahteen osaan, K1A ja K1B, ja käytössämme on yhteensä 40 sairaansijaa.

Kirurgian poliklinikka

Peijaksen sairaalan kirurgian poliklinikkamme tulet lähetteellä ja ajanvarauksella. Teemme toimenpiteitä, kuten esimerkiksi maha- ja suolistotähystyksiä…