Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 25.3.2024 10.38

Uuden valvontaosaston hankinnoissa suosittiin kierrätettyä

Asiasanat:
  • Husari
  • vastuullisuus
  • hankinnat

Valvontaosasto M1:n kehittäjät inspiroituivat kierrätyksestä, loivat viihtyisän työympäristön ja säästivät lähes 300 000 euroa.

Pia Lindholm ja Oili Laine

Pia Lindholm (vas.) ja Oili Laine saivat käyttää runsaasti työaikaa osaston suunnitteluun ja kierrätettyjen tavaroiden hankintaan.

Tornisairaalan ja Haartmanin valvontaosastot yhdistyivät Suomen suurimmaksi valvontaosastoksi joulukuussa 2023. Takana on kuukausia kestänyt suunnittelutyö, perusteellinen remontti, uuden osaston rakentaminen ja muutto uusiin tiloihin.

”Miten siitä tuli näin hieno?”, ihastelevat vierailijat kahden siiven alueelle levittäytyvän osaston avajaisissa.

”Muun muassa siksi, että suunnitteluun oli riittävästi aikaa ja alkuvaiheessa kävi tuuri”, kertoo lähihoitaja Oili Laine. Hän vastasi projektista yhdessä sairaanhoitaja Pia Lindholmin kanssa.

Töölön sairaalasta ja läheiseltä osastolta oli lähdössä poistoon respiraattoreita, tehosänkyjä ja kaikenlaisia kalusteita: juuri niitä tuotteita, joita jo tiedettiin tarvittavan uudella osastolla. Tarjolla oli tyylikästä vintagea, arvokkaita erikoislaitteita ja tavallista metritavaraa.

Laine ja Lindholm havaitsivat käytetyn hankkimisen olevan mahdollista ja mielekästä. Ensimmäiset onnistumiset rohkaisivat laittamaan verkot laajasti vesille ja hankintalista alkoi ripeästi lyhentyä.

Viihtyisä, melkein kodikas 

Kierrätettynä hankittujen tuotteiden listaus on vaikuttavan pitkä. Jos vastaavat tavarat olisi hankittu uutena, olisi summa noussut arviolta 291 000 euroon.

”Meille oli todellinen yllätys, miten paljon hienoa ja hyvin käyttökelpoista tavaraa Viva Engagesta eli HUSin sisäisestä keskustelukanavasta löytyi. Samasta osoitteesta löytyivät uudet omistajat ylimääräiseksi jääneille tavaroillemme”, Lindholm kertoo.  

Onnistumisen avain oli riittävässä resursoinnissa, arvioivat 100 prosentin työajalla hanketta toteuttanut Lindholm ja 50 prosentin työajalla toiminut Laine.

”Uuden osaston suunnittelu ja rakentaminen veivät meidät uuteen maailmaan, jossa vastaan tuli jatkuvasti ennakoimattomia tilanteita. Projektin toteutukseen varattu tavallista runsaampi työaika maksoi itsensä moninkertaisesti takaisin tarkkaan harkittujen hankintojen lisäksi onnistuneina toiminnallisina muutoksina”, Laine kertoo.

Teksti: Eero Majatie
Kuva: Marika Kokkinen-Eurén

Husari 1/2024

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.