Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 8.6.2021 09.12

Suuhygienististä osastonhoitajaksi edennyt Vanesa arvostaa kohtaamisia

Asiasanat:
  • suusairaudet
  • yleisanestesiahammashoito
  • hoitotyö

Vanesa Numanovicin ura HUSissa alkoi suuhygienistinä Suusairauksien poliklinikalla. Nyt hän työskentelee osastonhoitajana ja vastaa neljän yksikön toiminnasta.

Vanesa Numanovic seisoo Silmä-korvasairaalan käytävällä

“Suusairauksien poliklinikalla ensimmäinen vuosi oli kuin olisi tullut uuteen kouluun, opin jatkuvasti uutta. Sairaalamaailmaan kuuluu muutakin kuin potilaan hoitaminen. Kun pitää silmät ja korvat auki, oppii todella paljon”, Vanesa Numanovic kertoo.

Suusairauksien poliklinikalla on kaikki suusairauksien erikoisalat edustettuna parodontologiasta ortodontiaan ja kariologiasta protetiikkaan. Poliklinikka on oiva paikka kerryttää suusairauksien osaamista.

“Poliklinikalla hoidetaan moniammatillisesti eri potilasryhmiä suusyöpäpotilaista oikomishoitopotilaisiin. Potilas saattaa olla kaikkien suusairauksien erikoisalojen hoidossa vuorollaan”, Numanovic kertoo.

Uutta yksikköä perustamassa

Numanovic päätyi opiskelemaan hoitotiedettä suuhygienistin työn ohella. Valmistumisen jälkeen hänelle tarjottiin apulaisosastonhoitajan paikkaa Suusairauksien poliklinikalta. Apulaisosastonhoitajana Numanovic teki potilastyötä ja vastasi yksikön toiminnan päivittäisjohtamisesta ja kehittämisestä.

Hän ehti kuitenkin olla työssä vain puoli vuotta, kunnes hän sai osastonhoitajan paikan perusteilla olevaan Suu- ja leukasairauksien yleisanestesiahammashoidon yksikköön. Yksikön perustaminen oli hyppy syvään päätyyn.

“Olin yksikön ensimmäinen työntekijä. Yksikön perustaminen oli mielenkiintoista, paljon sai ottaa itse asioista selvää. Sain esimieheltäni hyvin tukea”, Numanovic kertoo.

 

Vanesa Numanovic seisoo hammashoidon välineiden takana

“Haluan olla reilu esimies”

Numanovicin työssä yhdistyy mielenkiintoisimmat suusairauksien erikoisalat. Hän vastaa yleisanestesiahammashoidon yksikön lisäksi Suusairauksien poliklinikan, Suun terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen ja koronapotilaiden hammaspäivystyksen toiminnasta. Parasta työssä ovat erilaiset kohtaamiset ja ihmisten kanssa työskentely.

“Meillä työskentelee mahtavia osaajia. Haluan olla reilu ja oikeudenmukainen esimies ja huomioida ihmiset yksilöinä. Samalla edistän yksiköiden asioita – tasapainottelu näiden välillä on työn ydin ja haaste” Numanovic kertoo.

Numanovic viihtyy osastonhoitajan työssä ja aikoo jatkossakin osallistua erilaisiin projekteihin.

“HUSissa tehdään paljon kehittämistyötä, mikä tarjoaa mahdollisuuksia osallistua erilaisiin projekteihin. Olen itse hakeutunut aktiivisesti erilaisiin työryhmiin. Tällä hetkellä olen muun muassa työryhmässä, joka kehittää vuorovastaavan koulutusta”, Numanovic kertoo.

 

Katso kaikki avoimet työpaikkamme

Lue lisää uratarinoita
 

 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.